Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Rublio devalvacijos išsigandusi Donecko „liaudies respublika“ nebenori atsisakyti grivinos

Apsišaukėliškos Donecko „liaudies respublikos“ („DLR“) valdžia nacionalizavo ukrainietiškas regiono įmones, bet mano, kad „DLR“ ekonomika privalo likti grivinos zonoje. Apie tai interviu vietos naujienų agentūrai sakė „liaudies respublikos“ vadovas Aleksandras Zacharčenko. Anksčiau jis ir jo šalininkai kalbėjo apie galimybę Donecke įsivesti Rusijos rublį, praneša newsru.com.
Karo nuniokotas Doneckas
Karo nuniokotas Doneckas / „Scanpix“/AP nuotr.

Rublio devalvacija ne juokais išgąsdino ir separatistus Rytų Ukrainoje. Jie jau nebekartoja savo ketinimų regione pereiti prie rusiškų rublių. „Aš šiuo metu esu šalininkas to, kad mes išliktume grivinos įtakos zonoje“, – pareiškė A.Zacharčenko ir pridūrė, kad, jo manymu, Ukrainai patogu, kad „DLR“ tebesinaudotų grivina kaip savo pinigu. „Bet kažkodėl Ukraina mus stumia iš šios zonos ir kuo toliau, tuo stipriau“, – pareiškė separatistų sukurtos respublikos vadas.

Taip pat A.Zacharčenko prabilo, kad jeigu su Ukraina nepavyks rasti bendrų sprendimų dėl ekonomikos, „DLR“ gali įsivesti savo valiutą. Apie rublį jis nebekalba.

Kitos apsišaukėliškos „respublikos“ – Luhansko – vadas Igoris Plotnickis dar gruodžio pradžioje sakė, kad keisti griviną kita valiuta šiuo metu neparanku, nes būtent Ukrainos valiuta šiuo metu vyksta dauguma atsiskaitymų su Kijevu. Bet esą tai nereiškia, kad grivina bus naudojama amžinai, tai tik „pereinamojo laikotarpio pinigai“.

A.Zacharčenko žurnalistams taip pat pranešė, kad ukrainietiškos įmonės Donecko „liaudies respublikos“ teritorijoje jau iš esmės nacionalizuotos. O kur valstybė buvo dalininkė, jos vaidmenį perims „DLR“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius