Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 27 /20:33

Rumunija teisinasi įsileidusi Rusijos Valstybės Dūmos pirmininką, kuriam taikytinos ES sankcijos

Rumunijos užsienio reikalų ministerija gynė sprendimą leisti į šalį atvykti Rusijos parlamentarui, kuris yra įtrauktas į Europos Sąjungos sankcijų sąrašą. Anot Bukarešto, draudimas lankytis ES šalyse netaikomas tarptautinių susitikimų atveju.
Sergejus Naryškinas nekreipė dėmesio į ukrainiečių protestą.
Sergejus Naryškinas nekreipė dėmesio į ukrainiečių protestą. / „Scanpix“/AP nuotr.

Valstybės Dūmos pirmininkas Sergejus Naryškinas penktadienį atvyko į Rumuniją dalyvauti Juodosios jūros ekonominio bendradarbiavimo parlamentinės asamblėjos posėdyje.

URM tvirtina, kad Rumunija „privalėjo“ įsileisti S.Naryškiną, nes keliones į ES draudžiančiame dokumente yra nurodyta, jog „tie apribojimai netaikomi tuo atveju, kai valstybė narė turi įsipareigojimų pagal tarptautinę teisę, remiantis daugiašale sutartimi, kuri suteikia privilegijas ir imunitetą“.

Vėliau S.Naryškinas sakė kalbą Rumunijos Senate, o protestuodami prieš jo buvimą čia vietinei ukrainiečių bendruomenei atstovaujantys įstatymų leidėjai į salę atėjo nešini plakatu: „2008 – Gruzija, 2014 – Ukraina. Kas bus kitas? Putinai liaukis“.

S.Naryškinas į tai nekreipė dėmesio ir tęsė savo kalbą.

Apribojimai Rusijos pareigūnų ir verslininkų kelionėms įvesti JAV ir ES, atsakant į Maskvos 2014 metais įvykdytą Krymo aneksiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius