-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusams fantazijos netrūksta: šmaikščiausi protestuotojų plakatai, pašiepiantys Vladimirą Putiną

Išradingi plakatai ir šūkiai tapo gražia tradicija per Rusijoje vykstančius mitingus, kuriuose protestuojama prieš rinkimų rezultatų klastojimą. Įdomių plakatų fotografai užfiksavo šeštadienį Maskvos Sacharovo prospekte vykusiame žmonių skaičiumi rekordiniame mitinge „Už teisingus rinkimus”.
Mitingo dalyvių plakatai
Opozicijos mitingas Maskvoje / AFP

Kaip rašo newsru.com, pagrindinės mitinguotojų plakatų temos – Džozefo Radjardo Kiplingo knygos, Vladimiras Putinas, banderlogai ir prezervatyvai. 

Akį traukė į mitingą atėjusios merginos, pasipuošusios kostiumais iš lego kaladėlių, ant kurių puikavosi užrašas „Ši Dūma nelegitimi”.

Vienas iš mitingo leitmotyvų tapo Rusijos premjero V.Putino pareiškimas, kuriame šis išsišaipė iš mitinguotojų simbolio – baltų juostelių, pavadindamas jas prezervatyvais.

Dar prieš prasidedant mitingui socialinio tinklo „Twitter“ žvaigždėmis žaibiškai tapo žmonės, daliję prezervatyvus, ir laikantys plakatus, ant kurių parašyta „Nepatiko vienas prezervatyvas? Imk kitą!“

Daug dėmesio sulaukė ir prezervatyvas su užrašu „Mums nereikia panaudoto PREZidento“.

Plakatuose populiarios buvo užuominos į Dž.R.Kiplingo romaną „Džiunglių knyga“, pavyzdžiui, ant vieno plakato buvo parašyta „Mes jį vadiname žalia žuvimi. Ir dar žemės kirmėle“, ant kito nupieštas V.Putinas ir užrašyta „Ateikite pas mane, banderlogai“.

Kai kurie mitinguotojai buvo mandagesni, jų plakatai skelbė „Putinai, ačiū, išeik“, arba dviprasmiškai „Mes žinome, kad tu nori trečio karto. Bet mums skauda galvą” (aliuzija į anekdotą, kad moterims kartais skauda galvą, kai vyrai ima joms meilintis). 

O dar vienas protestuotojas išdidino balsavimo lapelį su milžinišku užrašu ant jo „Putinai, eik na...“, kitas opozicionierius ant plakato užrašė „Lauk, kirmine. Duodi vienkartinių prezidentų“.

Buvo ir plakatų, susijusių su filmais: „Šnipe, išeik lauk“, bei fotomontažas, kuriame į filmo afišą „Vysockis. Ačiū, kad gyvas“ įmontuoti V.Putino ir Dmitrijaus Medvedevo veidai ir filmo pavadinimas pakeistas į „Ačiū, kad išeini“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius