Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija atmeta kaltinimus dėl kibernetinės atakos ir JAV demokratų elektroninių laiškų paviešinimo

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį juokais nuleido kaltinimus, jog Maskva esanti susijusi su kibernetine ataka, per kurią buvo nutekinti JAV Demokratų nacionalinio komiteto (DNK) elektroniniai laiškai. Tiesa, niekaip kitaip Kremlius reaguoti ir negalėjo.
Programišiai – galingiausias Rusijos ginklas kovoje su Vakarais
Programišiai – galingiausias Rusijos ginklas kovoje su Vakarais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV federalinis tyrimų biuras (FTB) aiškinasi, ar Rusijos programišiai yra atsakingi už tą įsibrovimą, dėl kurio Demokratų partija pateko į itin nepatogią padėtį.

Kai kurie demokratų politikai suskubo apkaltinti Maskvą, jog tokiu būdu ji stengiasi paveikti JAV prezidento rinkimų baigtį. Kibernetinio saugumo bendrovių tyrimai rodo, kad taip greičiausiai ir yra.

Tačiau S.Lavrovas, atvykęs į Laoso sostinėje Vientiane vykstantį regioninį saugumo forumą, gūžtelėjo pečiais, kai buvo paklaustas žurnalistų, ar Rusija atsakinga už tą ataką.

„Nenorėčiau vartoti plūstamų žodžių“, – pajuokavo jis prieš paspausdamas ranką Amerikos valstybės sekretoriui Johnui Kerry.

Tinklalapio „WikiLeaks“ paskelbti elektroniniai laiškai atskleidė, kad Demokratų partijos lyderiai stengėsi trikdyti Hillary Clinton varžovo Bernie Sanderso kampaniją, ir privertė atsistatydinti partijos pirmininkę.

H.Clinton kampanija dėl šio apmaudaus incidento greitai apkaltino Rusiją, sakydama, kad tokiu būdu Maskva stengiasi padidinti respublikonų kandidato Donaldo Trumpo galimybes užimti Baltuosius rūmus.

D.Trumpas neslėpė palankumo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, o kai kurie dėl to kėlė prielaidą, kad Kremliaus vadovas stengiasi įtaisyti nekilnojamojo turto magnatą vadovauti Jungtinėms Valstijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius