-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija, Baltarusija ir Kazachstanas sutarė iki 2012 metų sukurti vieningą ekonominę erdvę

Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano prezidentai susitarė iki 2012 metų sausio 1 dienos sukurti vieningą ekonominę erdvę, sakoma bendrame jų pareiškime, paskelbtame po šeštadienį įvykusio neformalaus viršūnių susitikimo.
Medvedevas drauge su Lukašenka stebės karinių mokymų baigiamąjį etapą
Medvedevas drauge su Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

„Esame įsipareigoję toliau plėsti integracinius procesus EAEB (Eurazijos ekonominės bendrijos) erdvėje, ir kitu tikslu tvirtiname savo siekį ne vėliau kaip iki 2012 metų sausio 1 dienos suformuoti vieningą ekonominę Baltarusijos Respublikos, Kazachstano Respublikos ir Rusijos Federacijos erdvę“, – sakoma dokumente.

Dmitrijus Medvedevas, Aleksandras Lukašenka ir Nursultanas Nazarbajevas savo bendrame pareiškime patvirtina, kad šio „trejeto“ muitų sąjunga, kuri „skatins tarpusavio prekybą, didins konkurencingumą ir atvers naujas perspektyvas investicijoms“, pradės funkcionuoti 2010 metų sausio 1 dieną.

„Susitarimo siekėme rasdami interesų pusiausvyrą ir sunkiausių klausimų sprendimus. Susitarėme imtis būtinų priemonių, kad vieningos muitų teritorijos formavimas būtų baigtas iki 2010 metų liepos 1–osios. Mums padėjo tarpusavio supratimas, pagrįstas istoriškai susiklosčiusiais ryšiais ir broliška draugyste“, – pareiškime rašo prezidentai.

Jie pažymi, kad šios sąjungos formavimas skatins bendradarbiavimą EAEB ir NVS.
„Kurdami muitų sąjungą, palaikome tolesnę jos plėtrą, kitų mūsų partnerių stojimą į ją“, – pažymima dokumente, kuriame taip pat sakoma, kad „trejetas“ yra pasirengęs bendrauti su kitomis integracinėmis sąjungomis.

„Patvirtiname mūsų trijų valstybių siekį kuo greičiau įstoti į Pasaulio prekybos organizaciją“, – nurodoma jame.

D.Medvedevas, A.Lukašenka ir N.Nazarbajevas yra įsitikinę, kad tolesnis integracinis bendradarbiavimas paskatins jų šalių „gerovės augimą, be to, įneš savo indėlį į tvarų viso pasaulio ekonomikos vystymąsi“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius