Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija ir Egiptas sutarė dėl saugumo tarnybų bendradarbiavimo

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Egipto vadovas Abdel Fattahas al Sisi trečiadienį susitarė dėl šalių saugumo tarnybų „glaudaus bendradarbiavimo“ po to, kai Maskva pranešė, jog dėl jos keleivinio lėktuvo katastrofos virš Sinajaus pusiasalio buvo kalta bomba.
V.Putinas ir Egipto vadovas Abdel Fattah el-Sisi
V.Putinas ir Egipto vadovas Abdel Fattah el-Sisi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Egiptas Rusija

„Siekiant surasti nusikaltėlius, prisidėjusius prie teroristinio akto prieš Rusijos lainerį, buvo susitarta dėl Rusijos ir Egipto slaptųjų tarnybų glaudaus bendradarbiavimo“, – nurodoma Kremliaus pranešime, kuris buvo paskelbtas po Egipto ir Rusijos vadovų pokalbio telefonu.

Jame taip pat sakoma, kad tarp abiejų šalių ketinama „įgyvendinti papildomas priemones, siekiant užtikrinti maksimalų oro transporto saugumą“.

Maskva antradienį pirmą kartą pripažino, kad spalio 31 dieną iš Šarm aš Šeicho kurorto pakilęs skristi lėktuvas „Airbus“ buvo susprogdintas ore, bet Egiptas to kol kas nepatvirtino.

Kairo nuomone, reikia sulaukti egiptiečių vadovaujamo tyrimo rezultatų, tik tada būtų galimas galutinis verdiktas, nurodantis, dėl kokios priežasties sudužo lėktuvas su 224 žmonėmis.

Egipto valdžia antradienį vis dėlto paskelbė sustiprinanti saugumą šalies oro uostuose dėl tikimybės, kad minėtas lėktuvas buvo „teroro išpuolio objektas“.

Maskva lapkričio 6 dieną įšaldė visus skrydžius į Egiptą ir reikalavo, kad oro uostai būtų geriau saugomi, bet anuo metu dar atmetė Vakarų įtarimus, kad skrendančiame lėktuve galėjo būti susprogdinta bomba.

Pavadinęs tai „vienu kruviniausių nusikaltimų“ per šiuolaikinės Rusijos istoriją po Beslano tragedijos 2004 metais, V.Putinas nurodė Rusijos karinėms oro pajėgoms suintensyvinti aviacijos antskrydžius Sirijoje.

„Mūsų žmonių nužudymas Sinajuje yra vienas kruviniausių nusikaltimų pagal aukų skaičių. Nesišluostysime ašarų nuo savo sielos ir širdžių. Tai amžinai liks su mumis. Tačiau tai mums nesutrukdys surasti ir nubausti nusikaltėlius, – sakoma antradienį Kremliaus paskelbtuose V.Putino komentaruose. – Mes jų ieškosime visur, kad ir kur jie slėptųsi. Mes juos surasime bet kuriame planetos taške ir nubausime“.

Rusijos saugumo tarnyba pažadėjo 50 mln. dolerių atlygį už pagalbą ieškant šio išpuolio kaltininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius