Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 12 /16:54

Rusija kaltina Ukrainą pagrobus jos karį

Rusijos gynybos ministerija pranešė, esą Ukrainos specialiosios tarnybos pagrobė Rusijos karį ir jo brolį iš Rostovo srities, esančios netoli sienos su Ukraina. Ukrainos tarnybos patvirtina sulaikiusios Rusijos piliečius, tačiau pateikia visai kitokią įvykių versiją.
Rusijos kariai
Rusijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rugsėjo 12 d., apie 6 val. ryto iš Čiortkovo gyvenvietes Rostovo srityje Ukrainos spectarnybų darbuotojai pagrobė ir į Ukrainos teritoriją išvežė Rusijos karį samdinį Viktorą Barsukovą“, – ministerijos pateiktą informaciją cituoja naujienų agentūra „Interfax“.

Anot ministerijos, kartu pagrobtas ir civilis V.Barsukovo brolis Nikolajus. Esą apie brolių pagrobimą kariškiams pranešė artimieji. Ministerija reikalauja „nedelsiant paleisti Rusijos piliečius“.

Ukrainos pasienio tarnyba patvirtino sulaikiusi du Rusijos piliečius. Tiesa, priešingai nei Maskva, Ukrainos pusė tvirtina, kad jokio įsibrovimo į Rusijos teritoriją nebuvo Anot Ukrainos pasieniečių, du Rusijos piliečiai sulaikyti nelegaliai kertantys Ukrainos sieną. Vyrai esą buvo su karinėmis uniformomis be skiriamųjų ženklų. Kad sulaikytieji – tie patys asmenys, apie kurių pagrobimą skelbia Rusijos gynybos ministerija, beveik neabejotina. Ukrainos pusė patvirtina, kad sulaikytieji yra broliai. 

Primename, jog pernai Estijos ir Rusijos pasienio ruože pagrobtas Estijos saugumo pareigūnas Estonas Kohveras. Vasarą estų pareigūną Rusijos teismas pripažino kaltu dėl šnipinėjimo ir nuteisė 15 metų laisvės atėmimo.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius