Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija niekada neplanavo tankų įsiveržimo į Estiją, teigia rusų karinis ekspertas

Estijos gynybos ministro Marto Laaro pareiškimas apie Rusijos tankų grėsmę – grynas melas, skirtas atkreipti Vakarų dėmesį į šios Baltijos šalies armijos reikalus, mano buvęs Rusijos ginkluotųjų pajėgų sausumos kariuomenės vyriausiosios valdybos viršininkas generolas pulkininkas Jurijus Bukejevas.
Karas
Rusijos kariai / REUTERS/„Scanpix“ nuotr.

„Ministro Laaro pareiškimas – grynas prasimanymas ir melas. Niekada nebuvo net mūsų užuominų, jau nekalbant apie kokius nors planus pulti Estiją“, – sakė J.Bukejevas agentūrai „Interfax“ ketvirtadienį, komentuodamas M.Laaro teiginius apie Estijos armijos pasirengimą, partizanus ir atsargos karius Rusijos tankų atakoms atremti.

Pasak J.Bukejevo, Estijos gynybos ministerijos vadovybė „matyt, tokiu neįprastu būdu nori atkreipti Vakarų dėmesį į Estijos armiją“.

„Galimas dalykas, Estija ieško būdų, kaip atkreipti dėmesį į Estijos armijos būklę, ir baisesnės nei rusų tankai, grėsmės gynybos ministras nerado“, – pabrėžė generolas, kuris taip pat yra Ginkluotųjų pajėgų nacionalinės atsargos karininkų susivienijimų asociacijos valdybos pirmininkas.

Jis pažymėjo, kad dabar Vakarų karinėje apygardoje nėra nė vieno tankų junginio. „Kiek aš žinau, Jungtinės strateginės vadovybės „Vakarai“ sudėtyje nėra nė vienos tankų brigados ir net tankų pulko, taigi  Estijos ministras veltui bijo“, – pažymėjo J.Bukejevas.

Anksčiau M.Laaras pareiškė įsitikinimą, kad šalies gynybos pajėgos karinio konflikto su rytine kaimyne atveju galės pristabdyti puolančius Rusijos tankus iki NATO pajėgų atėjimo.

„Jeigu Gruzija galėjo su tuo susidoroti, kad rusų tankai nenueitų 90 km atkarpos tarp Cchinvalio ir Tbilisio, tai kodėl ir Estija nesusidoros su tuo?“ – pareiškė M.Laaras trečiadienį interviu Estijos portalui „Delfi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius