Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 25 /14:24

Rusija nori įkurti karo laivyno bazę salose, į kurias pretenduoja Japonija

Maskva svarsto galimybę įkurti karo laivyno bazę Kurilų salose, kurias Japonija laiko savo teritorijos dalimi, penktadienį nurodė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.
Rusijos kariuomenės vadas Sergejus Šoigu.
Rusijos kariuomenės vadas Sergejus Šoigu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Japonija

Per ministerijos posėdį S.Šoigu sakė, kad balandį į Didįjį Kurilų salų lanką bus pasiųsta karinių jūrų pajėgų ekspedicija, kurios pagrindinis uždavinys – „ištirti galimybes ateityje įkurdinti ten Ramiojo vandenyno laivyno pajėgas“.

Į kai kurias iš tų salų pretenzijas reiškia Japonija, kuri jas vadina Šiaurinėmis teritorijomis.

Ginčas dėl salų trukdė abiem šalims pasirašyti taikos sutartį po Antrojo pasaulinio karo. S.Šoigu anksčiau paskelbė, kad Rusija tose salose dislokuos savo raketas.

Žada stiprinti karinius pajėgumus

Rusija stiprins savo ginkluotąsias pajėgas nuo vakarinių sienų iki Ramiojo vandenyno salų, tebetvyrant įtampai su Vakarų šalimis, penktadienį paskelbė kariškiai.

Kol kas nebuvo paskelbta jokių detalių apie kariuomenės stiprinimo programos finansinę pusę, bet tikėtina, kad ji bus brangi ir vyks tuo metu, kai Rusijos ekonomika apimta recesijos dėl nusmukusių naftos kainų ir Vakarų šalių sankcijų, paskelbtų Maskvai dėl jos vaidmens Ukrainos krizėje.

Skelbdamas apie planus sustiprinti pajėgumus, gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad Maskvai kelia susirūpinimą papildomų NATO pajėgų dislokavimas netoli Rusijos sienų. Pasak jo, reaguojant į tuos žingsnius bus formuojami nauji daliniai Vakarų karinėje apygardoje, įskaitant dvi divizijas.

Rusijos vakaruose laikomi daliniai gaus 1,1 tūkst. naujų ginkluotės sistemų, įskaitant karinius lėktuvus, sraigtasparnius, tankus ir kitokias šarvuotąsias mašinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius