-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 16 /14:49

Rusija pranešė, kad demaskavo Latvijos žvalgą, o Latvijai tai kelia nuostabą

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FST) pranešė demaskavusi ir deportavusi Latvijos specialiųjų tarnybų agentą, buvusį Saeimos deputatą Aleksejų Cholostovą, kuris Rusijoje neva rinko žvalgybinę informaciją. Į Saeimą šis agentu pavadintas vyras buvo išrinktas nuo „Santarvės centro“ – partijų susivienijimo, kuris yra labai prorusiškas, todėl Rusijos teiginiai jau dabar ėmė kelti abejonių.
Aleksejus Cholostovas
Aleksejus Cholostovas / Nuotr. iš vaizdo siužeto
Temos: 2 Rusija Latvija

„Aš, Aleksejus Cholostovas, rusas, Latvijos pilietis, dvi kadencijas buvau Latvijos parlamento deputatas. Rusijos teritorijoje esu su Latvijos specialiųjų tarnybų, kurios veikia vadovaujamos CŽV, užduotimi“, – pareiškia jis siužete, kurį sekmadienį parodė NTV.

Agentas „Glorija“, kaip pranešama, prisipažinęs FST, kad prieš 7-8 metus jį neva užverbavo Latvijos vidaus reikalų ministerijos Saugumo policijos darbuotojai.

A.Cholostovas, kaip buvo nurodyta, įkliuvo „rengdamas dirvą“ FST pareigūno vardu Andrejus, su kuriuo buvo pažįstamas iš anksčiau, verbavimui.

Po susitikimo Maskvoje su Adrejumi A.Cholostovas FST pareigūnų „buvo pakviestas pokalbiui“ ir prisipažino dėl savo veiklos, papasakojo, kas ir kaip jį verbavo, kokias užduotis vykdė Rusijoje.

Po susitikimo Maskvoje su Adrejumi A.Cholostovas FST pareigūnų „buvo pakviestas pokalbiui“ ir prisipažino dėl savo veiklos, papasakojo, kas ir kaip jį verbavo, kokias užduotis vykdė Rusijoje.

Kadangi skelbiama, jog žalos Rusijai A.Cholostovas nespėjo padaryti, buvo priimtas sprendimas paprasčiausiai išsiųsti jį iš Rusijos, teigiama tame televizijos reportaže.

Veiksmus pavadino nekonstruktyviais

Latvijos užsienio reikalų ministerijos spaudos sekretorius Karlis Eichenbaumas BNS patvirtino A.Cholostovo išsiuntimo iš Rusijos ryšium su kaltinimais šnipinėjus faktą.

Jis nurodė, kad URM reiškia nuostabą ir apgailestavimą dėl Rusijos, apkaltinusios A.Cholostovą šnipinėjimu ir deportavusios jį iš šalies, veiksmų.

K.Eichenbaumas pavadino šiuos veiksmus nekonstruktyviais ir pridūrė, kad Latvijos URM pasistengs išsiaiškinti visas to, kas įvyko, aplinkybes: „Dabar tik galime pasakyti, kad Rusijos veiksmai kelia apgailestavimą ir nuostabą.“

Neva demaskuotas Latvijos specialiųjų tarnybų agentas šalyje yra svarbus tuo, kad vadovavo jaunimo organizacijai „Santarvės centras“, buvo visuomeninio politinio judėjimo „Patriotai“ valdybos narys, palaikė plačius ryšius su politikos ir visuomenės veikėjais, tarp jų ir parlamentarais, ne tik Latvijoje, bet ir Rusijoje.

A.Cholostovas dar vykdė verslo projektą Jūrmaloje – plėtojo gyvenvietę „SSSR“. Jis siūlė nekilnojamąjį turtą pasiturintiems svečiams iš Rusijos – verslininkams, pramogų pasaulio žvaigždėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius