Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija prie Latvijos ir Estijos sienų pradeda dideles oro desantininkų pratybas

Rusija pirmadienį pradeda dideles karines pratybas vakarinėje Pskovo srityje, besiribojančioje su Latvija ir Estija, kuriose dalyvauja per 2,5 tūkst. oro desantininkų, pranešė Lenkijos naujienų televizija TVN24, cituodama Rusijos gynybos ministerijos paskelbtą informaciją.
Rusijos oro desantininkai
Rusijos oro desantininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Karas

Penkias dienas truksiančios pratybos prasideda tuo metu, kai Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas praėjusį savaitgalį pareiškė, kad dėl įtampos Rusijos ir Vakarų santykiuose pasaulis grimzta į naują šaltąjį karą.

„Per šiuos mokymus desantininkai planuoja praktiškai išnagrinėti klausimus dėl desanto šturmo dalinių panaudojimo šiuolaikinėmis sąlygomis, tuo pačiu metu arba vėliau nuleidžiant parašiutininkų desantą“ iš lėktuvų arba nuleidžiant karius lynais iš sraigtasparnių, sakoma ministerijos pranešime.

Kariškiai taip pat planuoja išbandyti naują taktinę automatinę dalinių ir ugnies valdymo sistemą „Poliot K“ ir artilerijos ugnies valdymo sistemą, integruotą į bendrąją pajėgų valdymo sistemą „Andromeda D“.

Per šiuos mokymus taip pat bus išbandomos naujos ryšių priemonės, oro taikinių ankstyvojo aptikimo kompleksai ir bepilotės skraidyklės.

Ministerija nurodė, kad pratybose dalyvaus apie 2,5 tūkst. desantininkų ir apie 300 technikos vienetų – šarvuotųjų mašinų, automobilių ir specialiosios karinės technikos sistemų.

Planuojama, kad pratybų baigiamąjį etapą stebės Rusijos oro desanto pajėgų vadas generolas Vladimiras Šamanovas.

Rusijos karinės pratybos prie NATO rytinių šalių sienų kelia nerimą šioms Aljanso narėms, kurios tokius veiksmus laiko ruošimusi potencialiai Maskvos karinei agresijai. Panašūs kariniai manevrai, kuriose dalyvavo Pskove dislokuota elitinė 76-oji oro desantininkų divizija, vyko tame regione 2014-ųjų rugpjūtį ir pernai vasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius