-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija ruošiasi „humanitarinei pagalbai“: kariai ir sunkvežimiai su šv.Georgijaus juostelėmis?

Rusijos kariai ir toliau socialiniuose tinkluose toliau skelbia tai, ko neturėtų. Po Vladimiro Putino pareiškimų, kad į Ukrainą siunčiamas „humanitarinės pagalbos“ konvojus, du rusų kariai atskleidė, kad „konvojus“ – baltai perdažyti kariniai sunkvežimiai, kuriuos lydės ir Rusijos kariai. Dalis sunkvežimių atrodo ir pažymėti šv.Georgijaus juostos spalvomis. Ukraina ir tarptautinė bendruomenė nerimauja, kad su humanitarinės misijos priedanga Rusija atsiųs savo karines pajėgas.
Konvojus su šv.Georgijaus juostelėmis
Konvojus su šv.Georgijaus juostelėmis / VK.com nuotr.

Pirmadienį Ukraina paskelbė, kad į Luhanską bus siunčiama humanitarinė pagalba, o tarptautinėje misijoje dalyvaus ir Rusija. Kremlius apie šią operaciją paskelbė šiek tiek anksčiau, mėgindamas nuopelnus dėl jos prisiimti sau. Ukraina tai pavadino apgailėtinu žingsniu ir istorine pamoka visam pasauliui.

Semenas Borisovas, kuris, manoma, tarnauja Rusijos pajėgų 1117 priešraketiniame pulke, socialiniame tinkle „VKontakte“ paskelbė nuotraukas, kuriose matyti „humanitarinei misijai“ parengti sunkvežimiai.

VK.com nuotr./Semeno Borisovo profilis
VK.com nuotr./Semeno Borisovo profilis

Baltai nudažytos transporto priemonės atrodo panašios į tas, kuriomis naudojasi taikdariai. Netrukus po nuotraukų paviešinimo jo profilis socialiniame tinkle dingo.

Kitas karys – Aleksandras Popovas – savo draugams norėjo parodyti, kaip Rusijos kariniai sunkvežimiai atrodo iš arčiau. Jis paviešino nuotraukas, kuriose – netoli Naro-Fominsko esantys sunkvežimiai su šv.Georgijaus juostelėmis, kurios yra tapęs teroristų ir diversanų Ukrainoje simboliu.

VK.com nuotr./Konvojus su šv.Georgijaus juostelėmis
VK.com nuotr./Konvojus su šv.Georgijaus juostelėmis

„Youtube“ svetainėje taip pat pasirodė vaizdo medžiaga, kurioje – Rusijos karių apsupti balti sunkvežimiai.

VIDEO: Rusijos pajėgos ruošiasi „humanitarinei misijai“

Tai – toli gražu ne pirmas kartas, kai Rusijos kariai socialiniuose tinkluose pasidalina informacija, paneigiančia Kremliaus žodžius. Kaip anksčiau rašė 15min.lt, vienas karys, „Instagram“ programoje skelbdamas nuotraukas, atskleidė, kad Rusijos kariai buvo įvažiavę į Ukrainos teritoriją. Dar vienas karys gyrėsi, kad „visą naktį apšaudinėjo Ukrainą“. Vėliau jis aiškino, kad jo profilis esą buvo užgrobtas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius