Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 15 /15:41

Rusija siunta, kad Ukrainos užsienio reikalų ministras viešai pareiškė: „Putinas – ch*ilo“

Rusijos pareigūnai sekmadienį užsipuolė Ukrainos užsienio reikalų ministrą, kuris buvo nufilmuotas keiksmažodžiu apibūdinantis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kai bandė raminti prie Rusijos ambasados Kijeve susirinkusius įpykusius protestuotojus.
Andrijus Deščycia
Andrijus Deščycia / Kadras iš filmuotos medžiagos

Vietos televizija nufilmavo, kaip protestuotojai sveikina Andrijų Deščycią, kuris, šeštadienį bandydamas sutrukdyti miniai pulti Rusijos diplomatinę misiją, jiems pasakė: „Putinas – ch*ilo“.

VIDEO: Ukrainos užsienio reikalų ministras Andrijus Deščycia Kijeve

„Rusija, nešdinkitės lauk iš Ukrainos! Putinas – ch*ilo, taip, taip”, – sakė ministras aktyvistams, kurie jo žodžius sutiko šūksniais „šaunuolis“.

Šeštadienį dėl Rusijos agresijos Ukrainoje įpykę demonstrantai išdaužė ambasados langus, pastatą apmėtė kiaušiniais, apvertė diplomatų automobilius. Ambasados darbuotojams jie įteikė reikalavimus, kad „šita irštva nedelsiant paliktų Ukrainos teritoriją“, o Kremlius pripažintų, kad vadovauja karui su Ukraina.

Keli šimtai protestuotojų prie Rusijos ambasados Kijeve susirinko po to, kai 49 ukrainiečių kariai žuvo teroristams Rytų Ukrainoje numušus jų lėktuvą. Ukraina kaltina Maskvą ginkluojant teroristus. NATO šeštadienį taip pat paskelbė naujausias palydovines nuotraukas, kuriose matyti, kad Rusija į pasienį atgabeno tankų, kurie galėjo būti pasiųsti į Ukrainą.

Rusija širsta

Rusija pasmerkė Kijevo milicijos neveiklumą ir pavadino tai „rimtu Ukrainos tarptautinių įsipareigojimų pažeidimu“, o rusų pareigūnai sekmadienį paragino prezidentą Petro Porošenką atleisti A.Deščycią dėl šio įžeidimo.

„Porošenkai reiktų pakeisti savo užsienio reikalų ministrą. Jis prastai valdosi“, – „Twitter“ parašė žemųjų parlamento rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Aleksejus Puškovas.

Minėtas įžeidimas V.Putinui tapo tarsi posakiu valdžią Kijeve remiantiems ukrainiečiams

„A.Deščycia asmeniškai dalyvavo akcijoje prie pasiuntinybės, nors sakė, jog atvažiavo tam, kad nuramintų protestuotojus. Tuo pačiu jis pareiškė, kad visiškai su ta akcija sutinka. Tai absoliučiai neturi precedento. Užsienio reikalų ministro dalyvavimas faktiškai atakoje prieš pasiuntinybę yra jo pareiškimas, kad jis sutinka su tokia ataka“, – sakė Valstybės Dūmos Užsienio reikalų komiteto pirmininkas.

Sekmadienį A.Deščycia išsisuko nuo šio klausimo ir Rusijos radijui „Echo Moskvy“ sakė tik tiek, jog buvo nuvykęs pasakyti protestuotojams, kad jie turėtų „reikšti savo nuomonę taikiu būdu“.

Minėtas įžeidimas V.Putinui tapo tarsi posakiu valdžią Kijeve remiantiems ukrainiečiams – po to, kai jį per vienas rungtynes skandavo tūkstančiai vietos futbolo sirgalių.

VIDEO: Ukrainos futbolo sirgalių protestas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius