Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 02 /14:17

Rusija tęsia Ukrainos karių apšaudymus ir tebetiekia paramą smogikams

Pirmadienį ties Slovjansku apšaudyti Ukrainos kariai. Ukrainos nacionalinė gvardija pranešė, kad Maskvos remiami smogikai apšaudė karius iš sunkvežimių, ant kurių kabėjo baltos vėliavos ir užrašas „Vaikai“. Taip pat skelbiama, kad ties Ilovaisku žuvo iki 100 Ukrainos karių. Tuo metu Luhansko teroristai pareikalavo žemės palaidoti žuvusius karius iš Rusijos, – pranešė grupė „Informacinis pasipriešinimas“. Norėdama padėti smogikams ir savo kariams Donbase, Rusija jiems paramą atveža naudodama „humanitarinio konvojaus“ automobilius, rašo naujienų agentūra „Unian“.
Situacija rytų Ukrainoje rugsėjo 2 d.
Situacija Rytų Ukrainoje rugsėjo 2 d. / korrespondent.net nuotrauka

Papildyta 14:17 val. Rusija tebetiekia paramą savo kariams ir teroristams Ukrainoje

Norėdama padėti smogikams ir kariams Donbase, Rusija jiems paramą atveža naudodama „humanitarinio konvojaus“ automobilius, rašo naujienų agentūra „Unian“. 

„Vakar naktį iš Rusijos teritorijos į Dmitrovką Donecko srityje įvažiavo keturi baltos spalvos sunkvežimiai, kurie po valandos grįžo atgal. Tai jau ne pirmas kartas kai baltos spalvos sunkvežimiai, lydimi visureigių su apsauga, nelegaliai kerta sieną“, – teigiama Ukrainos saugumo ir gynybos tarybos pranešime.

Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, antroji Maskvos „humanitarinės pagalbos“ kolona jau priartėjo prie sienos su Ukraina ir sustojo Kamensk Šachtinsko mieste. 

Papildyta 13:27 val. Iš Rusijos pusės ir toliau apšaudomi Ukrainos kariai

Iš Rusijos teritorijos ir vėl buvo apšaudytos Ukrainos karių pozicijos iš salvinės ugnies raketų sistemos, skelbia naujienų agentūra „Unian“.

Apie tai pranešė Ukrainos saugumo ir gynybos taryba: „Iš Rusijos teritorijos buvo apšaudytos Ukrainos karių pajėgos netoli Pobedos kaimo Luhansko srityje iš salvinės ugnies raketų sistemos „Smerč“. Taip pat iš Rusijos teritorijos buvo apšaudytos gyvenvietės Stanično Luhansko rajone“, – teigiama pranešime.

Tarybos atstovas Andrijus Lysenka taip pat žurnalistams pranešė, kad per pastarąją parą iš viso žuvo 15 Ukrainos karių, o dar 49 buvo sužeisti.

Papildyta 11:06 val. Teroristai apšaudė Ukrainos karius iš sunkvežimio su taikos vėliavomis

Maskvos remiami teroristai atakavo Ukrainos karių patikros punktą Razdolnoje iš keturių sunkvežimių, ant kurių kabėjo baltos vėliavos ir užrašas „Vaikai“. Užpuolikai patyrė didelių nuostolių, skelbia naujienų agentūra „Unian“.

Rusijos karių ir teroristų ataka prieš Ukrainos karius įvyko Razdolnoje gyvenvietėje, netoli tilto, vedančio per Kalmiuso upę.

„Prie patikros punkto atvyko keturi sunkvežimiai su baltomis vėliavomis ir užrašu „Vaikai“. Iš sunkvežimio iššoko ginkluoti asmenys, kurie atidengė ugnį prieš Ukrainos karius. Prasidėjo mūšis“, – teigiama Nacionalinės gvardijos pranešime.

Ukrainos kariams ataką atremti pavyko. Užpuolikai patyrė aukų, o jų karinė technika buvo apgadinta. 

Papildyta 9.10 val. Ties Ilovaisku žuvo iki 100 Ukrainos karių

Ties Ilovaisku žuvo iki 100 Ukrainos karių, – skelbia naujienų agentūra „Unian“. Apie tai socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje informavo Dniepropetrovsko srities valstybinės administracijos pirmininko pavaduotojas Borisas Filatovas.

„Toli gražu ne visi rusai yra padugnės. Tai rodo, kad ir tokia situacija, kai rusai išgelbėjo 25 mūsų sužeistuosius. Suteikė pagalbą ir nuvežė į ligoninę“, – prisiminė įvykį B.Filatovas.

„Ilovaisko katile“ žuvo iki šimto Ukrainos karių, – socialiniame tinkle paskelbė B.Filatovas, kalbėjęs su iš apsupties ties Ilovaisku ištrūkusių batalionų vadais.

„Šimtų aukų nėra. Jų – iki šimto. Vis dėlto širdis plyšta į gabalus“, – rašė jis. Anot jo, rusų kariai vertė ukrainiečius įsitraukti į tiesioginę kovą. Be to, pasak B.Filatovo, karas Donbase yra artilerijos karas. „Šaudo gerai, protingai, naudodami bepiločius“, – rašė jis.

B.Filatovas taip pat teigė, kad dauguma rusų, ypač artileristai mano, kad jie yra poligone Rostove. „Aš visiškai rimtai“, – pridūrė jis.

„Toli gražu ne visi rusai yra padugnės. Tai rodo, kad ir tokia situacija, kai rusai išgelbėjo 25 mūsų sužeistuosius. Suteikė pagalbą ir nuvežė į ligoninę“, – prisiminė įvykį B.Filatovas.

8.25 val. Reikalauja vietos palaidoti rusus

Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, Luhansko teroristai pareikalavo vietos valdžios institucijų skirti žemės palaidoti Rusijos kariams. Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pranešė grupės „Informacinis pasipriešinimas“ vadovas Dmitrijus Tymčukas.

„Mūsų duomenimis, tai yra žuvę Rusijos kariai“, – teigė D.Tymčykas. Anot jo, Donbase (Luhansko ir Donecko sritys) padėtis išlieka labai sudėtinga.

Apšaudyti Ukrainos kariai

Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, ties Slovjansku rugsėjo 1 d. apšaudyta Ukrainos karių vilkstinė. Tai įvyko 18.35 val. kelyje iš Artiomovsko į Slovjanską.

Vilkstinę su desantininkų vėliava sudarė penki sunkvežimiai ir šarvuočiai, taip pat automobilis, ant kurio buvo užrašas „Aidar“, – skelbia „Laisvės radijas“. Atsakydami Ukrainos kariai taip pat paleido ugnį. Be to, desantininkai paleido įspėjamuosius šūvius į orą ir neleido automobiliams aplenkti vilkstinės.

Vokietija: Rusija nutraukė partnerystę su Europa

Rusija „faktiškai nutraukė savo partnerystę“ su Europa ir nori kurti naują tvarką, – pirmadienį pareiškė Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joachimas Gauckas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joachimas Gauckas

„Mes norime partnerystės ir gerų kaimyniškų santykių su Rusija“, tačiau tik tuomet, jeigu Maskva pakeis savo politiką ir kad bus „grįžta prie pagarbos šalių teisėms“, – J.Gauckas sakė per ceremoniją Gdanske, minint Vokietijos invazijos į Lenkiją, pradėjusios Antrąjį pasaulinį karą, 75-ąsias metines.

Priminęs apie pokario susitaikymo tarp vokiečių ir lenkų „stebuklą“, J.Gauckas sakė esantis nusivylęs įvykių raida Rusijoje.

„Tikėjome ir norėjome tikėti, kad Rusija, Tolstojaus ir Dostojevskio šalis, irgi gali būti Europos dalimi“, – pabrėžė jis.

Buvome sukrėsti, kai susidūrėme su nauju konfliktu prie Europos sienų. Ginkluotu konfliktu, kuriuo siekiama nustatyti naujas sienas ir įvesti naują tvarką. Faktas, kad mūsų žemyno stabilumui ir taikai dar kartą iškilo pavojus, – pridūrė J.Gauckas.

„Buvome sukrėsti, kai susidūrėme su nauju konfliktu prie Europos sienų. Ginkluotu konfliktu, kuriuo siekiama nustatyti naujas sienas ir įvesti naują tvarką. Faktas, kad mūsų žemyno stabilumui ir taikai dar kartą iškilo pavojus“, – pridūrė J.Gauckas.

Pasibaigus Šaltajam karui „ES, NATO ir didžiosios pramonės valstybės kūrė ypatingus ryšius su Rusija ir integravo ją įvairiais būdais. Rusija faktiškai nutraukė šią partnerystę“, pažymėjo jis.

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis, kalbėjęs prieš pasisakant J.Gauckui, paragino rasti „drąsos ir ryžto“, priešinantis „tiems, kurie grasina tarptautinei tvarkai, taikai ir laisvei“.

Anksčiau pirmadienį Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas perspėjo, kad karas gali išplisti už Ukrainos rytinio regiono ribų ir ragino įvesti Europos ir euroatlantiniame solidarumo „praktinį matmenį“, artėjant šią savaitę vyksiančiam svarbiam NATO viršūnių susitikimui, per kurį Aljansas gali sustiprinti savo vaidmenį Rytų Europos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius