-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija toliau flirtuoja su Iranu – prabilo apie galimybę susitarti dėl branduolinės programos

Rusija antradienį pareiškė esanti įsitikusi, kad galingosioms šalims ir Iranui pavys sudaryti išsamų susitarimą dėl ginčijamos Teherano branduolinės programos iki nustatyto galutinio termino – birželio 30 dienos.
Vladimiro Putino susitikimas su Irano atstovais.
Vladimiro Putino susitikimas su Irano atstovais. / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Maskvos vyriausiasis derybininkas sakė, kad per JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry ir Irano užsienio reikalų ministro Mohammado Javado naujausią susitikimą Ženevoje buvo pasiekta apčiuopiama pažanga.

„Esame patenkinti matydami, kad kiekviename naujame susitikime pasiekiama tolesnė pažanga“, – naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotoją Sergejų Riabkovą.

„Stiprėja įsitikinimas, kad sutartis bus sudaryta iki paskirto galutinio termino – kitaip tariant, iki birželio 30-osios“, – sakė S.Riabkovas Ženevoje.

Irano ir šešių pasaulio galybių derybininkai dirbo Ženevoje nuo praeito penktadienio, siekdami išspręsti jau dešimtmetį trunkantį ginčą dėl šiitiškos respublikos branduolinės veikos. Vienas aukšto rango JAV administracijos pareigūnas sakė, kad derybas ketinama tęsti ateinančią savaitę.

Derybininkai turi iki kovo 31 dienos susitarti dėl politinio pagrindo sutarčiai, kuri turėtų sumažinti tarptautinės bendruomenės susirūpinimą dėl numanomo karinio dėmens Irano vykdomoje branduolinėje programoje.

Tos sutarties techninės detalės turi būti suderintos iki birželio 30-osios. Priešingu atveju šiuo metu Teheranui taikomos sankcijos liks galioti ir galbūt bus sugriežtintos.

Iranas tvirtina, kad jo branduolinė programa yra griežtai civilinė ir atitinka tarptautinius įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius