Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija vetavo JT rezoliucijos projektą dėl Rytų Ukrainoje numušto lėktuvo

Trečiadienį Rusija vetavo Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliuciją, įpareigojančią įkurti tribunolą, kuris teistų asmenis, praėjusiais metais Rytų Ukrainoje numušusius Malaizijos lėktuvą.
JT Saugumo Taryba
JT Saugumo Taryba / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip skelbia nytimes.com, tokiu būdu siekiama nubausti kaltuosius dėl minėto lėktuvo katastrofos. Orlaiviu skrido 298 žmonės, visi jie žuvo. Daugiausia tarp keleivių buvo olandų, Nyderlandai ėmėsi tirti šios katastrofos aplinkybes.

Rusijos pareigūnai iš anksto pranešė apie griežtą nusistatymą prieš šią rezoliuciją, kurią inicijavo Malaizija ir rengė padedama kitų šalių, tarp jų Nyderlandai, Ukraina, Australija.

Už rezoliucijos patvirtinimą balsavo 11 narių iš 15. Trys šalys  – Kinija,  Angola ir Venesuela – susilaikė. Vienintelė Rusija rezoliucijos tekstą vetavo.

„Mes visiškai nusivylę“, – sakė Malaizijos transporto ministras Liau Tiong Lajus.

Tuo metu Rusijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Vitalijus Čiurkinas veidmainiškai pareiškė, kad Rusija nori „greitai nustatyti kaltuosius“, kad ir kas už tai bebūtų atsakingas. Jis taip pat suabejojo rezoliucijos nešališkumu. „Ar ji gali būti atspari propagandai?“, – kėlė klausimą jis.

Vis dėlto JAV ambasadorė JT Samantha Power, kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“ pareiškė, kad Rusijos veto nesutrukdys įgyvendinti teisingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius