Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijai įkyrėjo internautų liaupsės žaviajai Krymo prokurorei

Rusija antradienį ėmėsi žingsnių sustabdyti užklausų srautą, kurio priežastimi tapo telegeniška jauna teisininkė, paskirta prokurore praėjusį mėnesį Maskvos aneksuotame Krymo regione, kuri dėl savo patrauklios išvaizdos įgijo daugybę gerbėjų internete.
Krymo prokurorė Natalija Poklonskaja
Krymo prokurorė Natalija Poklonskaja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Krymas

Rusijos generalinė prokuratūra pareiškė, kad jau pavargo atsakinėti į klausimus apie 34 metų Nataliją Poklonskają, netikėtai tapusią interneto žvaigžde ir įkvėpimo šaltiniu japoniškų komiksų – mangų – kūrėjams.

Prokurorai skundėsi dėl „besikartojančių prašymų pakomentuoti vienokią ar kitokią informaciją, kuri pasirodo socialiniame tinkle „Twitter“ ir kurią esą rašo Krymo prokurorės pareigas einanti Natalija Poklonskaja“.

„Natalija Poklonskaja nerašo žinučių nei „Twitter“, nei tinklaraščiuose ir nėra užsiregistravusi socialiniuose tinkluose“, – sakoma prokuratūros pranešime.

N.Poklonskajos vardu užregistruota „Twitter“ paskyra turi jau apie 32 tūkst. sekėjų. Joje gerbėjai skelbia daug piešinių, vaizduojančių liekną šviesiaplaukę pareigūnę, taip pat daugybę komentarų – tokių kaip prašymai nevadinti jos „gardžiąja prokurore“.

N.Poklonskaja itin išpopuliarėjo Japonijoje, kur menininkai savo piešiniuose ją vaizduoja kaip didžiaakę uniformuotą mangų stiliaus heroję.

Tuo tarpu socialiniame tinkle „Facebook“ jos gerbėjų atidaryta paskyra turi 120 tūkst. sekėjų.

Trokštantiems daugiau informacijos apie N.Poklonskają, Generalinė prokuratūra patarė oficialiai kreiptis į Krymo prokuratūros spaudos tarnybą.

Tvyrant didžiulei įtampai tarp Rusijos ir Ukrainos dėl Krymo atplėšimo, N.Poklonskaja tapo tikra interneto žvaigžde – daugiausia dėl vaizdo įrašo, padaryto per prokurorės surengtą spaudos konferenciją. Tas vaizdo įrašas portale „YouTube“ buvo peržiūrėtas daugiau nei 1,7 mln. kartų.

Daugelį sužavėjo jaunatviška pareigūnės išvaizda ir balsas, kuris sudarė kontrastą jos griežtai laikysenai ir kariško stiliaus uniformai.

N.Poklonskaja itin išpopuliarėjo Japonijoje, kur menininkai savo piešiniuose ją vaizduoja kaip didžiaakę uniformuotą mangų stiliaus heroję.

Maskva praeitą savaitę patvirtino, kad N.Poklonskaja taps Krymo generaline prokurore, inkorporavusi tą Juodosios jūros pusiasalį į Rusijos Federaciją, nors tą žingsnį griežtai smerkia tarptautinė bendruomenė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius