Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje baigiasi gyventojų surašymas

Rusijos Federacijoje pirmadienis bus 2010 metų visos Rusijos gyventojų surašymo paskutinė diena.
Raudonoji aikštė
Raudonoji aikštė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Pagal įstatymą gyventojų surašymas vyksta nuo spalio 14 iki 25 dienos, išskyrus kai kuriuos atokius ir sunkiai pasiekiamus šalies rajonus, kur jis prasidėjo 2010 metų kovo 1 dieną, o baigsis gruodį (turima omenyje maždaug 500 tūkst. šalies gyventojų).

Pasak Federalinės valstybinės statistikos tarnybos vadovo Aleksandro Surinovo, iki spalio 19 dienos (surašymo vidurio) buvo surašyti daugiau kaip 70 mln. žmonių (kaip tik maždaug pusė šalies gyventojų).

Kaip jau pranešta, ankstesnio, 2002-ųjų spalio 9 dienos surašymo duomenimis, Rusijoje nuolat gyveno 145,2 mln. žmonių. Palyginti su 1989 metų surašymu, sumažėjo 1,8 mln. žmonių.

Pagal kasdienį Rusijos federalinės valstybinės statistikos tarnybos vertinimą, 2010 metų spalio pradžioje buvo 141,9 mln. gyventojų, bet surašymo duomenys visada skiriasi nuo einamojo vertinimo.

Štai 2002 metais po surašymo paaiškėjo, kad šalies gyventojų yra 1,8 mln. daugiau, nei rodo kasdieniai Rusijos federalinės valstybinės statistikos tarnybos duomenys (daugiausia dėl nelegalios migracijos dešimtajame dešimtmetyje).

2010 metais skirtumas, šios žinybos vadovo nuomone, bus mažesnis, nes „Migracijos tarnyba ėmė dirbti geriau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius