-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijoje iš psichiatrijos ligoninės pabėgo kovų be taisyklių pasaulio čempionas (video)

Leningrado srityje iš psichiatrijos ligoninės pabėgo kovų be taisyklių supersunkaus svorio kategorijos pasaulio čempionas Viačeslavas Dacikas, pravarde „Raudonplaukis Tarzanas“. Apie tai praneša Rusijos žiniasklaidos priemonės.
Viačeslavas Dacikas
Viačeslavas Dacikas. / Kadras iš „YouTube“

V.Dacikas ligoninėje buvo priverstinai gydomas. Pernai jis buvo nuteistas už 2007-aisiais įvykdytus plėšimus. Ekspertai pripažino jį esant nepakaltinamą. Iš pradžių čempionas buvo uždarytas į specialaus režimo psichiatrijos ligoninę, tačiau 2010-ųjų vasarą perkeltas į paprastą psichiatrijos ligoninę, iš kurios nėra sunku pabėgti. Kaip praneša fontanka.ru, šioje ligoninėje personalas sportininkui netrukdė, pavyzdžiui, žaisti su peiliu ir kepti šašlykus kieme.

Nuteistasis pabėgo dar rugpjūčio 21-osios naktį, tačiau informacija nuo žiniasklaidos kelias dienas buvo slepiama. Net į miliciją gydytojai kreipėsi tik po kurio laiko.

O jau rugpjūčio 22-ąją milicija sulaukė pareiškimo apie apiplėštą mobiliojo ryšio saloną Sankt Peterburge. Nusikaltėlio požymiai atitinka „Raudonplaukio Tarzano“ išvaizdą. Plėšikas pagrobė apie 7 tūkst. rublių ir mobilųjį telefoną.

Be sporto ir kriminalinės veiklos, V.Dacikas dar yra pasižymėjęs mėginimu dalyvauti politikoje. Jis prijautė nacionalistinei organizacijai „Slavianskij sojuz“ (rus. – slavų sąjunga), kurios veikla šiemet buvo uždrausta teismo sprendimu. Kaip rašo „Komsomolskaja pravda“, V.Dacikas buvo puikus propogandininkas ir dėl to jam pavyko tapti vienu iš lyderių nacionalistų aplinkoje.

Archyvinis reportažas apie V.Daciko sulaikymą ir išsiuntimą į psichiatrijos ligoninę.

VIDEO: РЫЖИЙ ТАРЗАН ЛОЖИТСЯ В ПСИХУШКУ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius