Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje – aukštas savižudybių lygis: daugiausiai žmonių žudosi Sibire, mažiausiai Kaukaze

Maskvos Serbskio socialinės ir teisinės psichiatrijos centro specialistai per spaudos konferenciją antradienį pripažino, kad kai kuriuose Rusijos regionuose savižudybių lygis yra keliantis nerimą, skelbia „Laisvosios Europos radijo“ naujienų svetainė.
Kilpa
Kilpa / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Psichiatras Borisas Položyjus teigė, kad per pastaruosius 20 metų Rusijoje dėl savižudybių iš gyvenimo pasitraukė apie milijonas gyventojų.

Rusijos sveikatos ministerijos psichiatrijos departamento vadovas Zurabas Kekelidzė teigė, kad jaunesnių negu 18 metų asmenų grupėje savižudybių lygis itin kelia nerimą – 100 tūkstančių Rusijos jaunimo tenka 16 savižudybių, o vidutinis lygis visame pasaulyje yra 6 savižudybės, tenkančios 100 tūkstančių jaunuolių.

B.Položyjus teigė, kad mažiausiai savižudybių Rusijoje užfiksuota Šiaurės Kaukaze ir Pietų ir Centro federalinėse apygardose.

Aukščiausias savižudybių lygis yra Sibire, čia 100 tūkstančių gyventojų tenka 30 savižudybių. Kai kuriose Sibiro regionuose – Altajaus krašte, Tuvoje, Buriatijoje, Čiukotkoje ir Nencų apygardoje 100 tūkstančių tenka net 60 savižudybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius