Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje įsteigta nauja opozicinė partija „Rusija be savivalės ir korupcijos“

Rusijoje įsteigta nauja opozicinė liaudies laisvės partija „Rusija be savivalės ir korupcijos“.
Naujosios partijos vadovai (iš kairės) – Vladimiras Ryžkovas, Michailas Kasjanovas, Borisas Nemcovas ir Vladimiras Milovas
Naujosios partijos vadovai (iš kairės) – Vladimiras Ryžkovas, Michailas Kasjanovas, Borisas Nemcovas ir Vladimiras Milovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujosios partijos pirmininkais išrinkti Borisas Nemcovas, Michailas Kasjanovas, Vladimiras Ryžkovas ir Vladimiras Milovas.

Steigiamajame naujos partijos suvažiavime pirmadienį buvo paskelbti pirmininkų ir 12 narių politinės tarybos rinkimų slapto balsavimo rezultatai.

Pagrindinis naujos politinės partijos tikslas – valdžios Rusijoje pakeitimas demokratiniu keliu, nurodoma partijos programos projekte.

Ji kuriama demokratinės koalicijos „Rusija be savivalės ir korupcijos“ pagrindu.

Suvažiavimas nutarė, kad iki gruodžio 20 dienos iš suvažiavimo delegatų bus atrinkti būsimų partijos regiono skyrių koordinatoriai. Jie per trumpą laiką turi surinkti ne mažiau kaip 500 pareiškimų iš asmenų, ketinančių stoti į partiją.

Šiuos pareiškimus įvertins federalinis koordinacinis komitetas, po kurio partijos nariai surengs regionuose susirinkimus, kuriuose bus suformuoti bendri steigiamieji susirinkimai Rusijos Federacijos subjektuose.

Suvažiavimo dalyviai nutarė, kad iki balandžio vidurio turi būti parengti visi oficialiai registracijai reikalingi dokumentai ir perduoti Teisingumo ministerijai.

Įvertindami tai, kad, norint užregistruoti partiją, reikia surinkti 45 tūkst. narių pareiškimų ne mažiau kaip iš 50 regionų, suvažiavimo delegatai nusprendė, surinkti ne mažiau kaip 50 tūkst. pareiškimų, nes dalį jų Teisingumo ministerija gali pripažinti negaliojančiais.

Tuo steigiamasis suvažiavimas darbą baigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius