-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijoje – kiaulių maras

Rusijoje, Nižnio Novgorodo apskrityje, Volodarske esančioje kiaulių fermoje, diagnozuotas klasikinis kiaulių maras. Iš viso ūkyje buvo laikomos 82 kiaulės.
Kiaulės
Kiaulės / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Rusijos atsakingos veterinarijos tarnybos ėmėsi visų reikiamų priemonių, kad virusas neplistų toliau – užsikrėtusios kiaulės sunaikintos, atlikta dezinfekcija, sveiki gyvuliai pradėti vakcinuoti, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Tuo pačiu metu Europos Sąjungos Generalinis sveikatos ir vartotojų direktoratas informavo Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad Kroatijoje, netoli sienos su Bosnija ir Hercegovina, ir Vengrijoje nustatytas klasikinis kiaulių maras laukiniams šernams. Be to, Bulgarijoje patvirtintas Niukaslio ligos židinys nedideliame paukščių ūkyje.

Kroatijoje šiais metais jau buvo užregistruotas klasikinio kiaulių maro židinys kiaulių fermoje. Siekiant išvengti ligos plitimo, buvo vykdomos griežtos kovos ir profilaktikos priemonės. Atliekant laukinių šernų stebėseną Kroatijos veterinarijos institutas nustatė ir klasikinį kiaulių marą šernams.

Į Lietuvą neimportuojamos kiaulės ir kiaulienos produktai iš Rusijos, Kroatijos ir Vengrijos. Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos ir užkrečiamųjų ligų centro vedėjo Mindaugo Kašinsko, kasmet vykdoma šios ligos stebėsena Lietuvoje. Taip pat tarnyba yra parengusi neatidėliotinų priemonių planą kovai su klasikiniu kiaulių maru. Per šiuos metus jau ištirti 880 kiaulių ir 484 šernų mėginiai, užkrato nenustatyta“, – sakė M.Kašinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius