Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje per aviakatastrofą žuvo absoliuti aviacijos sporto Europos čempionė

Sekmadienis – juoda diena Rusijos aviacijai. Kalugos srityje sudužus lėktuvui „Jak-52“ žuvo absoliuti aviacijos sporto Europos čempionė ir pasaulio čempionatų prizininkė, pilotė-instruktorė Svetlana Fedorenko.
Lėktuvas „Jak-52“
Lėktuvas „Jak-52“ / wikimedia.org nuotr.

Kaip praneša lenta.ru, sportinis lėktuvas „Jak-52“ sekmadienį po pietų išskrido iš Drakino aerodromo Maskvos srityje. Netrukus antžeminės tarnybos prarado su juo ryšį. Vėliau paaiškėjo, kad „Jak-52“ dėl kol kas nežinomų priežasčių nukrito netoli Gurjevo kaimo kaimyninėje Kalugos srityje.

maks2007.ru nuotr./Europos čempionė Svetlana Fedorenko
Europos čempionė Svetlana Fedorenko

Per avariją žuvo S.Fedorenko ir kartu skridęs Uljanovsko aviacijos instituto kursantas Antonas Chačkovskis, gimęs 1989-aisiais. Ant žemės per katastrofą niekas nenukentėjo.

NTV duomenimis, S.Fedorenko vyras vadovauja skrydžiams Drakino aerodrome, o A.Chačkovskis yra žymaus Rusijos piloto, gvardijos pulkininko Dmitrijaus Chačkovskio sūnus. Beje, D.Chačkovskis kelerius metus skraidė karinių oro pajėgų pilotažo grupės „Russkije vitiazi“ sudėtyje. Life.ru tvirtina, kad A.Chačkovskis savo ruožtu yra tikras S.Fedorenko sūnus.

Sekmadienį, kaip pranešėme, katastrofą prie Maskvos patyrė ir du „Russkije vitiazi“ naikintuvai „Su-27“, per kurią žuvo grupės vadas Igoris Tkačenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius