Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 07 /2011 09 08

Rusijoje per aviakatastrofą žuvo visa elitinė ledo ritulio komanda „Lokomotiv“

Rusijoje, Jaroslavlio srityje, trečiadienį sudužo lėktuvas Jak-42, kuriuo skrido Jaroslavlio ledo ritulio komanda „Lokomotiv“.
Šalia Jaroslavlio sudužo lėktuvas Jak-42, į Minską skraidinęs vietos ledo ritulio komandą „Lokomotiv“.
Šalia Jaroslavlio sudužo lėktuvas Jak-42, į Minską skraidinęs vietos ledo ritulio komandą „Lokomotiv“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša naujienų agentūra ITAR-TASS, per aviakatastrofą žuvo 34 žmonės. Išgyvenusių trijų asmenų būklė yra sunki.

„RIA Novosti“ duomenimis, lėktuvas nukrito iš nedidelio aukščio iš karto po pakilimo ir užsidegė.

Ledo ritulio klubas „Lokomotiv“ iš Jaroslavlio buvo įkurtas 1959 metais. Tris kartus (1997, 2002 ir 2003 metais) komanda iškovojo Rusijos čempionų vardus, du kartus – vicečempionų (2008 ir 2009), o keturis kartus iškovojo bronzos medalius (1998, 1999, 2005 ir 2011).

tunoshna.com nuotr./Jaroslavlio oro uostas
tunoshna.com nuotr./Jaroslavlio oro uostas

Papildyta 16.54 val. Ledo ritulininkai skrido iš Jaroslavlio į Minską, kur rugsėjo 8-ąją turėjo žaisti pirmąsias naujojo Kontinentinės ledo ritulio lygos sezono rungtynes su vietos „Dinamo“. Komandoje žaidžia ne tik Rusijos ledo ritulininkai, bet ir žaidėjai iš Švedijos, Lenkijos, Ukrainos, Čekijos, Vokietijos, Baltarusijos, Latvijos ir kitų šalių.  Kaip rašo portalas dni.ru, Minske į varžybas jau buvo parduota apie 11 tūkst. bilietų, taigi – buvo laukiama visiško anšlago. Tai nestebina, nes į Baltarusiją, kur ledo ritulys labai mėgstamas, vyko viena stipriausių Rusijos komandų.

Katastrofa įvyko 16.02 val. vietos (15.02 val. Lietuvos) laiku. Sudužęs lėktuvas priklausė aviakompanijai „Jak-Servis“. Atsiplėšęs nuo žemės lėktuvas nesugebėjo pakilti į reikiamą aukštį ir kliudė navigacinio švyturio anteną, praneša Rusijos aviacijos tarnyba.

Lėktuvas nukrito už dviejų kilometrų nuo oro uosto. Kaip praneša „Life News“, atsitrenkęs į žemę lėktuvas perlūžo pusiau. Priekinė lėktuvo dalis tėškėsi į Volgos upę, o galinė liko sausumoje. Neatmetama versija, kad į avarinę situaciją patekusį lėktuvą pilotai mėgino nutupdyti ant upės.

VIDEO: разбился самолет с хоккеистами "Локомотива"

Laikraštis „Sovietskij sport“ patikslina, kad iš viso lėktuvu skrido 37 žmonės. Iš jų – 3 ekipažo nariai, o kiti – keleiviai: ledo ritulininkai, treneriai, gydytojai, kiti komandos darbuotojai ir aptarnaujantysis personalas.

„Life News“ pateikia kitokius aukų skaičius. Anot leidinio, lėktuvu iš viso skrido 44 žmonės. Iš jų išgyveno tik du. Tvirtinama, kad į vieną iš Jaroslavlio ligoninių atvežtas lėktuvo borto inžinierius Aleksandras Sizovas ir Rusijos ledo ritulio rinktinės ir „Lokomotiv“ žaidėjas Aleksandras Galimovas.

Papildyta 17.05 val. Jak-42 – tai vidutinių nuotolių maršrutams naudojamas trijų variklių keleivinis lėktuvas, sukurtas Sovietų Sąjungoje praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio viduryje. Pirmą kartą šio modelio laineris į orą pakilo 1975 metais.

Iki 2010-ųjų pagaminti 183 įvairių modifikacijų Jak-42 lėktuvai. Iki šiol skaido apie 120 lainerių. Lėktuvai naudoti ir naudojami ne tik Sovietų Sąjungoje, o po to ir Rusijoje, bet ir kai kuriose Afrikos valstybėse, Kinijoje, Pakistane, buvusioje Jugoslavijoje ir Kuboje. 1981 metais Jak-42 pirmasis iš sovietinių lėktuvų praėjo tarptautinį sertifikavimą ir pradėtas naudoti tarptautiniams skrydžiams.

Aviakatastrofose iki šiol buvo sudužę 9 šio tipo laineriai. Per jas žuvo 562 žmonės.

Papildyta 17.39 val. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad per aviakatastrofą žuvo visi komandos „Lokomotiv“ žaidėjai, treneriai ir administratoriai.

Iš viso lėktuvu, naujausiais duomenimis, skrido 45 žmonės: 37 klubo atstovai ir 8 ekipažo nariai. Išgyveno tik du ekipažo nariai. Lenta.ru teigia, kad žinia apie trečią išgyvenusį asmenį – ledo ritulininką A.Galimovą – greičiausiai nėra tiksli. Neoficialių šaltinių teigimu, A.Galimovas nuo patirtų traumų vėliau mirė.

Papildyta 18.29 val. Informacija apie išgyvenusius per katastrofą žmones Rusijos žiniasklaidos priemonėse nuolat kinta. Dabar lenta.ru praneša, kad ledo ritulininkas A.Galimovas išties liko gyvas, tačiau jo būklė yra kritinė. Sportininkas apdegė 80 proc. kūno, o su tokiais sužalojimais žmonės beveik neturi jokių galimybių išvengti mirties.

Be A.Galimovo, į ligoninę atvežtas stiuardas Aleksandras Sizovas. Jam lūžę dubens kaulai ir apdegę 15 proc. kūno.

VIDEO: First video of Yak-42 crash site as Russia hockey team killed in Yaroslavl

Papildyta 21.40 val. Minsko „Dinamo“ klubo žaidėjai nusprendė iškabinti Jaroslavlio klubo „Lokomotiv“ logotipą ant Minsko arenos, kur rugsėjo 8 dieną turėjo vykti Kontinentinės ledo ritulio lygos baltarusių ir Jaroslavlio komandų rungtynės, pranešama BBC tinklalapyje.

Baltarusių sirgaliai prie Minsko arenos neša gėles ir žvakutes.

Klube „Lokomotiv“ žaidė baltarusių rinktinės gynėjas Ruslanas Salėjus ir puolėjas Sergejus Ostapčiukas. Ruslanas žuvo.

Apie 50 Jaroslavlio klubo „Lokomotiv“ aistruolių susirinko komandos žuvimo vietoje prie Jaroslavlio oro uosto, praneša „Interfax“ korespondentas.

Jie atsinešė gėlių, tačiau prieiti prie pačios JAK-42 sudužimo vietos jiems nebuvo leista, nes vyksta tyrimas, ieškoma žuvusiųjų palaikų.

Jaroslavlio „Lokomotiv“ sirgaliai skambino cerkvės, esančios netoli katastrofos vietos, varpais, paminėdami žuvusius žaidėjus.

Papildyta 01.08 val. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos Jaroslavlio srities padalinio pareigūnai pranešė, kad atpažinta pirmoji katastrofos auka. Tai „Lokomotiv“ puolėjas, 23 metų Aleksandras Vasiunovas.

Tuo tarpu vykdoma dar nerastų žuvusiųjų kūnų paieška. Naujausiais duomenimis, kuriuos skelbia Rusijos žiniasklaida, gelbėtojams jau pavyko aptikti 35 lėktuvo keleivių ir ekipažo narių lavonus. Kai kuriuos iš upės vandens ištraukė narai. Anksčiau pareigūnai skelbė, kad paieškos bus tęsiamos visą naktį.

Patikslintais duomenimis, per aviakatastrofą išgyvenusiam ledo ritulininkui A.Galimovui apdegė net ne 80, o 90 proc. kūno. Jam jau atliktos kelios operacijos, o jo būklė apibūdinama kaip itin sunki. Stiuardui A.Sizovui lūžę ne dubens kaulai, o kaukolės pamatas ir apdegę 15 proc. kūno. Jo būklė taip pat vertinama kaip sunki.

Po katastrofos Rusijos transporto priežiūros tarnyba pradėjo visų aviacijoje iki šiol naudojamų lėktuvų Jak-42 patikrinimą. Šiuo metu Rusijoje 16 aviakompanijų keleivių gabenimui naudoja 57 tokius lainerius.

„RIA Novosti“ paskelbė savo šaltinio iš aviacijos srities versiją, kad katastrofos priežastimi galėjo tapti technikos gedimas arba nekokybiški aviaciniai degalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius