Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje, Primorės krašte – kruvina ryklių ataka prieš žmones

Jau trečias per mėnesį kruvinos ryklių atakos atvejis užfiksuotas Rusijoje. Penktadienį ryklys užpuolė vyrą Primorės krašte, Slavianka Chasansko rajone, Japonijos jūros paplūdimyje.
Ryklys
Ryklys / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 2 Rusija Ryklys

Kur yra Primorė (Wikipedia)

Šį kartą nukentėjo vietinis gyventojas – 26-erių metų vyras. Ryklys apkandžiojo jo pečius ir liemenį.

Pareigūnai šeštadienį, rugpjūčio 27 d.praneša, kad visoje Chasansko rajono pakrantėje vėl atnaujintas draudimas maudytis. Teisėsauga ir gelbėtojų pajėgos sustiprino budėjimą, kiekviename paplūdimyje budi po du katerius. Gelbėtojai veja besimaudančius iš vandens ir per garsiakalbius kartoja, kad maudytis pavojinga.  

Valdžia draudimą maudytis panaikino vos prieš keletą dienų. Iškart po to žvejai žeberklais sumedžiojo 4 metrų ryklį.

Pirmosios ryklių atakos prasidėjo rugpjūčio 17 d.

Municipalinė valdžia uždraudė maudytis rugpjūčio 18 d. – iškart po to, kai rykliai atakavo du poilsiautojus. Buvo sustiprintas budėjimas pačiuose populiariausiuose paplūdimiuose. Poilsiautojams taip pat buvo nerekomenduojama nardyti ar plaukioti toli nuo kranto.

Tačiau pastaruoju metu oro sąlygos Primorės rajone – idealios poilsiui, todėl čia gausu turistų.

Nukando plaštakas

Pirmosios ryklių atakos (Primorės krašto istorijoje) užfiksuotos rugpjūčio 17 d. rajono pietuose. 25-erių metų vyras buvo sunkiai sužeistas, po ryklio užpuolimo jis neteko abiejų plaštakų.

Kitą dieną ryklių ataka pasikartojo, tačiau jau gerokai šiauriau, prie Želtuchino salos. Ten ryklys apkandžiojo kojas 16-mečiui paaugliui.

Abiejų nukentėjusių sveikatos būklė sunki, tačiau padėtis kontroliuojama. Jie gydomi Vladivostoko ligoninėje.

Šiuo metu žmones puolančių ryklių ieško devyni žvejybos laivai, daugybė katerių. Tačiau kol kas jiems nepavyko aptikti ryklio-žmogėdros pėdsakų. Medžiotojai veltui bando privilioti ryklį kliaulės krauju ir vištienos gabalais.

Mokslininkai teigia, kad pulti žmones gali iškart kelių rūšių plėšrūnai. Realiausia versija, kad tai – didysis baltasis ryklys arba pilkai-mėlynas ryklys Mako. Jie prie Rusijos krantų galėjo atklysti kartu su migruojančiais žuvų pulkais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius