Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 19 /10:19

Rusijoje sudužo keleivinis lėktuvas, žuvo visi juo skridę žmonės

Šeštadienio naktį Rusijoje, Rostovo prie Dono oro uoste, leisdamasis sudužo keleivinis lėktuvas Boeing 737-800, skridęs iš Dubajaus. Žuvo visi 55 juo skridę keleiviai ir septyni ekipažo nariai. Iš viso – 62 žmonės, pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija.

Lėktuvas sudužo leidimosi metu, su žeme susidūręs kairiau nusileidimo tako. Lenta.ru praneša, kad katastrofa įvyko blogomis oro sąlygomis, esant prastam matomumui.

Sudužusio „Flydubai“ aviakompanijos lėktuvo ekipažas buvo tarptautinis. Jo vadas buvo Kipro pilietis, jame taip pat dirbo du Ispanijos, po vieną Rusijos, Kolumbijos, Kazachstano ir Seišelio salų pilietį.

Tragedijos akimirką užfiksavo greta oro uosto įrengta vaizdo kamera:

VIDEO: Vaizdo įraše – krentantis keleivinis lėktuvas Rusijoje

Lėktuvo keleiviai – iš atostogų užsienyje grįžtantys Rusijos piliečiai. Daugiausia jų – turizmo kompanijos „Natali Turs“ klientai, tačiau tarp jų galėjo būti ir kitų kelionių organizacijų klientų, pranešė Rusijos turizmo industrijos sąjungos atstovė spaudai Irina Tiurina.

Iš paskelbto aukų sąrašo galima spręsti, kad nemažai jų skrido šeimomis – sutuoktiniai poromis ar net su vaikais. Tarp žuvusiųjų – 18 vyrų, 33 moterys ir keturi vaikai.

Lėktuve telpa 180 keleivių, bet buvo užpildytas tik mažiau nei trečdalis jo vietų.

„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Aviakatastrofa Rostovo prie Dono oro uoste
„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Aviakatastrofa Rostovo prie Dono oro uoste

Pirminiais tyrimo duomenimis, katastrofos metu pūtė stiprus vėjas su uraganiniais gūsiais. Pirmuoju bandymu lėktuvui nusileisti nepavyko. Dėl to lėktuvo ekipažas buvo priverstas vėl kilti ir sukti ratą virš oro uosto.

Tuo metu lėktuvo nosį vėjas užvertė į viršų ir jis uodega kliudė žemę už pustrečio šimto metrų nuo nusileidimo tako. Lėktuvas akimirksniu subyrėjo, o jo nuolaužos ir žuvusiųjų kūnai pažiro kelių šimtų metrų spinduliu. Teroristinio išpuolio versija nesvarstoma.

Ekspertai išklausė lėktuvo ir oro uosto dispečerių pokalbių radijo ryšiu prieš katastrofą įrašus. Kaip sakė vienas iš ekspertų, pokalbiai vyko įprastu režimu, ekipažo narių balsai ramūs, pilotai iki nelaimės nepranešė apie jokius gedimus ar problemas lėktuve.

VIDEO: Aviakatastrofa Rostove prie Dono

Rostovo prie Dono oro uostas uždarytas mažiausiai parai. Rostovo srities gubernatorius kovo 20-ąją paskelbė gedulo diena.

„Flydubai“ – Jungtinių Arabų Emyratų pigių skrydžių bendrovė, kurią šalies vyriausybė įsteigė 2008-aisiais. Jos pagrindinė bazė – Dubajaus mieste. Bendrovės lėktuvų parkas susideda iš pusšimčio avialainerių Boeing 737-800.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aviakompanijos „Flydubai“ lėktuvas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aviakompanijos „Flydubai“ lėktuvas

„Flydubai“ lėktuvai skraido 95 maršrutais visame pasaulyje – į Artimųjų Rytų šalis, Europą, Aziją ir Afriką. Tai pirmoji šios kompanijos aviakatastrofa.

Tai antra didelė aviakatastrofa, susijusi su rusų turistais, per nepilną pusmetį. Praėjusių metų spalio 31-ąją Egipte, Sinajaus pusiasalyje, sudužo 224 žmones skraidinęs Rusijos oro bendrovės „Kogalymavia“ lėktuvas Airbus A-321. Nustatyta, kad lėktuvas sudužo po bombos sprogimo. Atsakomybę už tą išpuolį prisiėmė teroristų organizacija „Islamo valstybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius