Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje suimti žurnalistai, siejami su ekstremistine grupuote

Rusijos teisėsauga sulaikė nepriklausomo verslo leidinio RBK žurnalistą Aleksandrą Sokolovą, kuris kaltinamas ekstremizmu ir priklausymu nacionalistinei grupuotei, pranešė ketvirtadienį pareigūnai.
Rusijos policija
Rusijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Trečiadienį Maskvos Chamovnikų teismas sulaikyti A.Sokolovą ir laikyti suimtą iki rugsėjo 22 dienos, tyrėjams esą nustačius, kad jis dalyvavęs vienos dešiniosios antivyriausybinės organizacijos veikloje.

Pasak tyrėjų, A.Sokolovas ne tik padėjęs vadovauti šiai organizacijai bei interneto svetainei, bet ir raginęs surengti referendumą dėl liaudies tribunolo steigimo Rusijos aukščiausiems pareigūnams teisti.

Sulaikytas taip pat buvęs laikraščio „Duel“ („Dvikova“) redaktorius Jurijus Muchinas ir jo bendražygis Valerijus Parfionovas, – taip pat dėl ekstremizmo. Pastarasis esą raginęs nuversto Vladimirą Putiną, sakė naujienų agentūrai AFP teismo atstovė.

Pagal tyrimo versiją kaltinamieji įsteigė nacionalistinę Iniciatyvinę grupę rengti referendumą „Už atsakingą valdžią“; jos tikslai ir užduotys buvo tos pačios kaip ir organizacijos „Liaudies valios armija“, kuri buvo uždrausta dar 2010 metais.

Ši iniciatyvinė grupė stojo prieš oficialiąją korupciją ir remia prorusiškus separatistus, kovojančius su Ukrainos vyriausybe.

Įtariamųjų advokatas sakė, kad jo klientai apskųs teismo sprendimą juos areštuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius