Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos aneksuotame Kryme nebeliks „McDonald's“ restoranų, „Zara“ ir „Massimo Dutti“ parduotuvių

Kryme veikiantys tarptautiniai ir Ukrainos mažmeninės prekybos bei restoranų tinklai palieka Rusijos aneksuotą pusiasalį, praneša „Unian“. Kryme greitai gali nebelikti „McDonald's“ restoranų ir „Zara“ parduotuvių.
Uždarytas McDonald's restoranas Simferopolyje
Uždarytas McDonald's restoranas Simferopolyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovė MTI, kuri valdo parduotuvių tinklus „Intertop“, „Intertop Kids“, „Plato“ ir kt., uždarė penkias Kryme veikusias „Intertop“ parduotuves, pranešė įmonės, užsiimančios patalpų nuoma ir vystymu, direktorius ir du direktoriai, vadovaujantys rūbų ir avalynės parduotuvių tinklui.

Trys „McDonald's“ restoranai uždaryti Simferopolyje, Sevastopolyje ir Jaltoje, pranešė greito maisto tinklas. „Svarbu pabrėžti, kad šis sprendimas susijęs išimtinai su verslu, o ne politika“, – teigia „McDonald's“ atstovai.

Ispanų bendrovė „Inditex“, valdanti drabužių parduotuvių tinklus „Zara“, „Bershka“, „Pull & Bear“, „Stradivarius“, „Massimo Dutti“ ir „Oysho“, ketino kovo gale atidaryti naujas parduotuves Simferopolio prekybos centre, tačiau planų atsisakyta. „Inditex“ biuras Ukrainoje atsisakė komentuoti sprendimą.

Konsultacijų firmos „Retainet“ atstovas Aleksandras Laneckis teigia, kad per ateinantį pusmetį bijodami reidų iš Krymo gali pasitraukti visi ukrainietiški ir tarptautiniai tinklai.

Dar ir daugiau ukrainietiškų ir tarptautinių tinklų gali pasitraukti iš pusiasalio.

„Mes svarstome galimybę uždaryti du pusiasalyje šiuo metu veikiančius “Sušija„ restoranus, – teigia tinklo generalinis direktorius Romanas Romančukas. – Kiekvieną dieną iš naujo įvertiname situaciją.“

Tokią pačią galimybę svarsto ir prancūzų mažmeninės prekybos tinklas „Auchan“.

Tuo tarpu lenkų tinklas LPP, valdantis „Reserved“, „Cropp Town“, „Mohito“ ir „House“ parduotuves, teigė neketinantis užsidaryti Kryme.

„Bet jei šalies valdžia ims taikyti sankcijas pusiasalyje veikiantiems verslams, jie privalės užsidaryti“, – sako vardo atskleisti nepanoręs nekilnojamojo turto nuomos įmonės vadovas.

Maisto prekių parduotuvės, kurių dauguma priklauso ukrainiečių bendrovėms, užsidaryti kol kas neketina.

Pasak verslininkų, ne maistu prekiaujančias parduotuves daug lengviau uždaryti, nes likusias prekes galima išvežti į kitas tinklo parduotuves. O maisto prekių parduotuves uždarantys tinklai patiria didelius nuostolius, prilygstančius vienos parduotuvės dviejų mėnesių apyvartai.

Vis dėlto konsultacijų firmos „Retainet“ atstovas Aleksandras Laneckis teigia, kad per ateinantį pusmetį bijodami reidų iš Krymo gali pasitraukti visi ukrainietiški ir tarptautiniai tinklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius