Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos Dūmoje – vieni sacharukai (video)

Lietuvos Seimo nariui Aleksandrui Sacharukui gresia apkalta už tai, kad jis vienuolika kartų balsavo už posėdžiuose nedalyvavusį savo kolegą Liną Karalių. Tuo tarpu Rusijos Dūmoje taip balsuojama nuolat, o pirmasis parlamento pirmininko pavaduotojas dar sugeba papokštauti ta tema.
Rusijos Dūmos salėje vyksta lenktynės – kas daugiau mygtukų paspaus.
Rusijos Dūmos salėje vyksta lenktynės – kas daugiau mygtukų paspaus. / Kadras iš televizijos kanalo REN TV reportažo

Puikus tokio „sacharukizmo“ pavyzdys Rusijos Dūmoje buvo trečiadieninis balsavimas dėl „sausojo įstatymo“ įvedimo vairuotojams. Trečiadienį Dūma pritarė prezidento Dmitrijaus Medvedevo įstatymo projektui, kuriuo siekta uždrausti vairuotojams apskritai ragauti alkoholinių gėrimų, o po to sėsti prie vairo.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Aleksandras Sacharukas
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Aleksandras Sacharukas

Iki šiol Rusijoje didžiausias leistinas alkoholio kiekis vairuotojų kraujuje buvo 0,3 promilės. Po naujojo įstatymo priėmimo alkoholių matuokliai per vairuotojų blaivumo patikrinimą turės rodyti nulius, kitaip numatomos didelės baudos. Dūmos deputatų nuomone, tokie griežti įstatymo reikalavimai padės sumažinti neblaivių vairuotojų įvykdomų avarijų skaičių.

Per įstatymo priėmimą „už“ balsavo 449 deputatai iš 450. Tačiau salėje tuo metu buvo tik... 88 įstatymų leidėjai. Televizijų reportažuose matyti, kaip balsavimo metu negausios parlamentarų pajėgos kaip pašėlusios laksto tarp tuščių suolų ir maigo posėdyje nedalyvaujančių kolegų balsavimo mygtukus. Iki šimtaprocentinio „dalyvavimo“ pritrūko tik vieno mygtuko paspaudimo.

„Kažkas vienas buvo išėjęs iš salės“, – po balsavimo sarkastiškai pajuokavo Dūmos pirmininko pirmasis pavaduotojas Olegas Morozovas.

Reportažas apie balsavimą dėl „sausojo įstatymo“ vairuotojams įvedimo Rusijoje

VIDEO: Пить за рулем нельзя. Совсем

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius