Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos įstatymų leidėjai užsimanė į JAV Kapitolijų panašaus pastato

Rusijos aukštesniųjų parlamento rūmų deputatai balsavo dėl naujo pastato projekto. Atsitiktinumas ar ne, bet Dūmos deputatai pasirinko variantą, kuris neįtikėtinai primena JAV įstatymų leidėjų susirinkimo vietą – Kapitolijų, skelbia Rusijos žiniasklaida.
Naujojo Dūmos pastato projektas
Naujojo Dūmos pastato projektas / „Twitter“ nuotr.

34 procentai Dūmos deputatų balsavo už Sankt Peterburge įsikūrusios architektų kompanijos „Jevgenijus Gerasimovas ir partneriai“ projektą. Pagal šį projektą naujasis Rusijos įstatymų leidėjų susirinkimų pastatas turės ilgą laiptų liniją bei klasikinę rotondą, neįtikėtinai panašią į JAV Kapitolijaus.

„Taip, galbūt šis projektas, kaip kai kurie sako, primena Kapitolijų, bet tai funkcionaliausias dizainas“, – teigė Rusijos Federacijos tarybos vadovė Valentina Matvijenko.

Naujo pastato planai pristatyti dar praėjusių metų rugsėjo mėnesį. Tikimasi, kad šis statinys padės sumažinti Maskvos eismo spūstis. Iki šiol miesto centre rinkdavęsi įstatymų leidėjai dažnai juos lydinčios policijos pagalba sustabdydavo eismą ir priversdavo kitus eismo dalyvius laukti.

V.Matvijenko teigimu, pastato statybas finansuos privatūs investuotojai, kurių vienas jau pasirašė susitarimą. Manoma, kad naujasis pastatas kainuos maždaug 1,5 milijardo dolerių.

Už pastato statybos priežiūrą atsakingo komiteto vadovo Vladimiro Resino teigimu, pastatas turėtų būti baigtas ir pradėtas naudoti pagal paskirtį 2019 metais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius