Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos FSB agentė Julija Charlamova pastebėta Kijeve per Nacionalinės gvardijos maištą

Kaip rašo Ukrainos naujienų agentūra UNIAN, jauna Rusijos specialiųjų tarnybų agentė Julija Charlamova buvo pastebėta šalia Ukrainos prezidentūros Kijeve, kai čia maištavo Nacionalinės gvardijos kariai. Ji čia pasirodė apsimetusi ukrainiečių kario drauge.
Julija Charlamova
Julija Charlamova / „Facebook“ nuotr.

Kartu su kitomis apsimetėlėmis – ukrainiečių karių tariamomis giminaitėmis J.Charlamova kaip tariama kario iš maištaujančio kariuomenės dalinio mergina provokavo praeivius Kijevo gatvėse. O socialiniame tinkle „Vkontakte“, rašo Unian.net, ji verbavo karius, rūpinosi jų psichologiniu parengimu.

Taip pat, Ukrainos žiniasklaidos teigimu, ši moteris dalyvavo kare Donbase. Kartu su kitais diversantais iš „Rusič“ būrio ji atakavo bataliono „Aidar“ karių postus Metalisto gyvenvietėje (Luhansko sr.).

Socialiniuose tinkluose šią moterį taip pat galima rasti Julijos Celinskajos vardu, jai 25 metai, ji mokėsi Lobačevskio universitete, ištekėjo ir pagimdė vaiką.

Kartu su kitomis apsimetėlėmis – ukrainiečių karių tariamomis giminaitėmis J.Charlamova kaip tariama kario iš maištaujančio kariuomenės dalinio mergina provokavo praeivius Kijevo gatvėse. 

Su būsimaisiais teroristais iš „Rusič“ būrio J.Charlamova susipažino dar XX amžiaus dešimtojo dešimtmečio viduryje, kai buvo žinoma tarp Rusijos nacių. Prisidengdama slapyvardžiu Nordika ji dalyvavo įvairiuose neofašistiniuose susitikimuose.

Ji taip pat priklauso stačiatikių fašistinei desantinės pakraipos organizacijai „Žydrojo dangaus ėriukai“.

J.Charlamova tarnavo ryšininke specialiosios paskirties pulke Rusijos oro desantininkų dalinyje Maskvos srityje, iš čia pasitraukė šių metų rugsėjį. Dabar ji dirba FSB.

Ukrainos naujienų portalo teigimu, Julija kuruoja bent keletą grupių ir profilių socialiniuose tinkluose, per kuriuos ir verbuoja šauktinius, ypač didelį dėmesį skirdama vidaus dalinių kariams. Viename iš jų kariai ir buvo kviečiami prisijungti prie akcijų šalia prezidentūros spalio 13 dieną. Tą dieną trys kariniai daliniai čia surengė maištą, reikalaudami demobilizacijos.

Kartu su kitais tariamais giminaičiais Julija vaidino vieno kario merginos vaidmenį, tiesa, nesugebėjo pasakyti kurio. Ji agresyviai užsipuolė žurnalistus ir bandė provokuoti minią: „Kas jūs? Iš kokio leidinio? Aš draugė, atėjau palaikyti vaikinų, jiems namo laikas.“

„Facebook“ nuotr./Julija Charlamova
„Facebook“ nuotr./Julija Charlamova

Ji turėjo ir bendrininkių, netikrų karių motinų, seserų ir draugių. Viena iš jų, kuri atrodė apie 25-erių metų amžiaus, tvirtino, kad jos sūnus tarnauja jau pusantrų metų: „Sūnaus neparodysiu, jis čia yra, jis turi važiuoti namo, ne į karą.“ Vėliau šios moterys tiesiog dingo su paslaptingais vyrais, vilkėjusiais striukes su gobtuvais.

J.Charlamova taip pat siejama su sadistišku elgesiu pagarsėjusiu teroristu, desantininku Aleksejumi Milčakovu. Šis vyras pagarsėjo savo nežmonišku elgesiu su sužeistaisiais iš bataliono „Aidar“ Metalisto gyvenvietėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius