Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos gyventojams vis mažiau patinka valdantysis tandemas

Rusijos prezidento ir ministro pirmininko populiarumas sausį tuo pačiu laiku nukrito, o pritarimas Vladimiro Putino darbui Vyriausybės vadovo poste pasiekė istorinį minimumą, nors ir laikosi aukščiau nei 70 procentų.
Vladimiras Putinas (kairėje) ir Dmitrijus Medvedevas
Vladimiras Putinas (kairėje) ir Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos piliečius vis mažiau tenkina ir federalinė, ir regioninė valdininkija, rodo Jurijaus Levados centro surengta sausio 21–24 dienomis apklausa.

D.Medvedevo veiklai pritaria 69 proc. Rusijos piliečių vietoj 75 proc. gruodį, o V.Putino populiarumas krinta irgi – dar prieš mėnesį jo darbas patiko 75 proc. piliečių, o dabar – tik 72 procentams.

„Aš manau, žmonės vėl gavo naujas sąskaitas už komunalines paslaugas ir vėl šios kainos išaugo“, – sakė J.Levados centro direktoriaus pavaduotojas Aleksejus Graždankinas.

„Žmonės atidavė savo gyvenimą valdžiai. Jie daugiau ar mažiau savanoriškai atsisakė teisės rinkti, daugiau ar mažiau ramiai žiūri į tai, kaip valdžia susidoroja su savo ekonominiais ir politiniais varžovais. Daugiau ar mažiau ramiai žiūri – mainais už ką?“ – retoriškai paklausė jis.

Taip blogai, kaip dabar, Rusijos piliečiai į V.Putino darbą premjero poste dar nežiūrėjo.

2008 metais pritarimas jo veiklai nenusileido žemiau nei 80 proc., o žemiausiais rodiklis 2009–2010 metais buvo 76 procentai. Pritarimas D.Medvedevui prezidento poste buvo žemesnis tik kartą – 2009 metų balandį, kai jis sudarė 68 procentus.

Tų, kurie atsiliepia apie prezidento ir premjero darbą blogai, padaugėjo. Nepritariančiųjų D.Medvedevo darbui skaičius pašoko iki nuo 22 iki 29 proc. o V. Putino – nuo 22 iki 25 procentų. Abiem nepatenkintųjų skaičius yra didžiausias nuo pat tandemo atsiradimo.

Tuo pačiu laiku sumažėjo pritarimas visai Vyriausybei – nuo 54 proc. gruodį iki 50 proc., o regioninės valdžios – nuo 55 iki 51 procento.

Mažėjant populiarumui tandemas leido „Vieningajai Rusijai“ panaudoti savo portretus ir teiginius per rinkimų kampaniją rengiantis gruodį numatytiems parlamento rinkimams, kuriuose V.Putino partijai, kaip pripažino Kremliaus ideologas Vladimiras Surkovas, bus sudėtingiau nei 2007 metais užsitikrinti 300 žmonių konstitucinę daugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius