-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 13 /2014 08 14

Rusijos „humanitarinės pagalbos“ kolona dingo nežinoma kryptimi

Rusijos „humanitarinės paramos“ konvojus mėgins pakliūti į teroristų kontroliuojamą Ukrainos Luhansko sritį, praneša newsru.com. Tačiau trečiadienį vakare nebebuvo žinių, kur yra ši kolona, kuri, kaip manoma, gali tapti dar vienu Rusijos būdu veržtis į Ukrainą.
Rusijos konvojus
Rusijos konvojus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Portalo duomenimis, šiuo metu apie 280 sunkvežimių, neva gabenančių pagalbą Rytų Ukrainai, yra Rostovo srityje, kuri ribojasi su Luhansko sritimi. Čia iki šiol teritoriją kontroliuoja teroristai. Manoma, kad konvojus mėgins į Ukrainos pusę pakliūti per Izvarino pasienio postą. 

Anksčiau buvo pranešta, kad konvojus, iškilus abejonėms dėl jo maršruto, liko stovėti Voronežo mieste. Tačiau dabar nėra tiksliai žinoma konvojaus buvimo vieta. 

Portalas unian.net cituoja Ukrainos prezidento patarėją Serhėjų Kuniciną, kuris teigia, kad „šiuo metu žinoma tiek, kad kolona dingo nežinoma kryptimi. Ji neva padalinta į kelias kolonas“. Tiesa, sprendžiant pagal „Komsomolskaja pravda“ žurnalisto Aleksandro Boiko, kuris keliauja kartu su kolona, pranešimus socialiniame tinkle „Twitter“, ji vis dar Rostovo srityje. Jis publikavo nuotrauką „Twitter“, šalia kurios parašė: „Nuostabūs vaizdai atsiveria nuo kalno Rostovo srityje“. 

Nuotr. iš „Twitter“/Rusų žurnalisto įrašas „Twitter“
Nuotr. iš „Twitter“/Rusų žurnalisto įrašas „Twitter“

Ukraina ir Rusija anksčiau preliminariai buvo sutarusi, kad pagalba bus pristatyta į Ukrainos vyriausybės kontroliuojamą sienos perėją Charkovo srityje. Tačiau vėliau maršrutas buvo pakeistas. Ukrainai reikalauja, kad visą atvežamą humanitarinę pagalbą patikrintų Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas.

Ukrainos tankai juda Rusijos link?

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ vadovas Dmitrijus Tymčiukas socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad šio konvojaus istorija kuo toliau, tuo labiau tampa panaši į purviną Kremliaus provokaciją ir Donbase gali suvaidinti ne paskutinę rolę.

Jis taip pat informavo, kad prie sienos su Ukraina Rusija telkia papildomas artilerijos pajėgas.

Tuo metu portalas tsn.ua praneša, kad socialiniuose tinkluose sklinda informacija, jog Ukrainos kariuomenės tankai juda Rusijos kryptimi – ten, iš kur tikimasi atvažiuojančios „humanitarinės pagalbos“ kolonos. Šie tankai neva pajudėjo iš Luhansko oro uosto pusės, tačiau oficialaus patvirtinimo tam nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius