-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ir Ukrainos dujų krizę išspręsti kol kas nesiseka

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas ir jo kolegė iš Ukrainos Julija Tymošenko šeštadienį susitiko derybose, kurias ES vadina „paskutine ir geriausia proga“ išspręsti dujų krizę.
Tymošenko ir Putinas
Tymošenko ir Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po trumpų derybų Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas ir Ukrainos premjerė Julija Tymošenko, neilgai pasikalbėję vyriausybės (vadinamuosiuose Baltuosiuose) rūmuose, išvyko į Kremlių, kur vyksta tarptautinė konferencija.

Tuomet Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad visos pastangos dujų krizei išspręsti kol kas bevaisės.

„Tie įvykiai, kurie paskatino mus susikaupti, yra gana sudėtingi, netgi nepaprasti, ir pagrindas susitikti buvo neatidėliotinas. Pastaruoju metu mes buvome priversti atidėti visus reikalus ir imtis to, kas šiandien vadinama dujų krize“, – sakė D.Medvedevas.

„Gaila, bet kol kas visos daromos pastangos rezultatų neatnešė ir žmonėms, gyvenantiems daugelyje Europos šalių, kaip ir lig šiol nėra šilumos“, – pažymėjo jis.

D.Medvedevas sakė, kad konferencijoje bus ieškoma „galimybės sukurti efektyvų ir pastoviai veikiantį mechanizmą, kuris užtikrintų, jog tokia padėtis niekada nebekiltų ir dujų tiekimas būtų tiekiamos patikimai. Rusijos prezidentas pažadėjo, kad dabartinė dujų tranzito krizė bus sprendžiama „maksimaliu greičiu“.

„Mes padarysime viską, kad dabartinė krizė būtų išspręsta“, – sakė D.Medvedevas derybų Kremliuje dalyviams, tarp kurių yra ir J.Tymošenko.

Rusijos „Gazprom“ tikisi šeštadienį pasirašyti susitarimą dėl dujų konsorciumo steigimo

Rusijos dujų milžinė „Gazprom“ tikisi, kad šeštadienį pavyks pasirašyti susitarimą steigti tarptautinį konsorciumą, kuris pirks vadinamąjį technologinį dujų kiekį, kuris reikalingas norint užtikrinti dujų tranzitą per Ukrainos teritoriją, pranešė „Gazprom“ atstovas Sergejus Kuprijanovas.

Pasak jo, „Gazprom“ yra išsiuntęs vakarų bendrovėms pasiūlymus dėl šio konsorciumo steigimo.

„Preliminariai pritarė šios bendrovės: „Eni“, kuri buvo pirmoji, tada „Ruhrgas“, „Wingas“, „Gas de France“, OMV ir „Gasterra“, – nurodė S.Kuprijanovas.

Nors Ukrainos pritarimo šio konsorciumo steigimui ir nereikia, Kijevo nuomonė šiuo klausimu yra svarbi konsorciumo veiklos pradžioje, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius