-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos kariai atrėžė gabalą Gruzijos osetinams

Gruzijos užsienio reikalų ministerija (URM) sekmadienį apkaltino Rusiją tuo, kad šios kariai perstatė demarkacinius stulpus, skiriančius Gruziją nuo separatistinės Pietų Osetijos, gilyn į Gruzijos teritoriją.
Rusijos karas prieš Gruziją tęsiasi
Rusijos kariai Gruzijos teritorijoje (archyvinė nuotrauka) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gruzijos URM paskelbė, kad sekmadienį Rusijos kariai pasirodė Gorio rajone esančiame Kvešio kaime ir kaimo teritorijoje pastatė pasienio stulpus, taip perstumdami sieną tarp Gruzijos ir nepriklausoma pasiskelbusios jos dalies – Pietų Osetijos.

Gruzijos URM pareiškime pabrėžiama, kad tai yra „Rusijos okupantų mėginimas prasiskverbti gilyn į Gruzijos teritoriją“.

Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ skelbia kol kas neturinti Rusijos atstovų komentarų dėl Gruzijos URM pareiškimo, kuriame Rusijos karių veiksmai įvertinti kaip provokacija.

Penktadienį Pietų Osetijos prezidentas Eduardas Kokoity dalį Gruzijos teritorijos, konkrečiai Trusovsko tarpeklį, pavadino osetinų žeme nuo amžių, kuri dėl nesuprantamų priežasčių sovietiniais laikais kažkodėl buvo perduota Gruzijos SSR administraciniam valdymui.

Tada E.Kokoity pareiškė, kad „reikia kelti klausimą dėl šių osetinų žemių sugrąžinimo“, ir pažadėjo „kartu su Rusija“ demarkuoti sieną su Gruzija.

Šiuo metu Pietų Osetijos sieną su Gruzija saugo Pietų Osetijos ir Rusijos pasieniečiai. Susitarimą dėl to šių metų balandį pasirašė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir E.Kokoity.

Įtampa tarp Gruzijos ir Rusijos pastaruoju metu, prabėgus metams po karo tarp šių valstybių, vėl pradėjo augti. Šią savaitę Rusija apkaltino Gruziją kelis kartus apšaudžius Pietų Osetijos teritoriją iš minosvaidžių. Tuo tarpu Europos Sąjungos stebėtojų misijos Gruzijoje atstovai pareiškė neradę jokių įrodymų, kad gruzinai būtų šaudę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius