-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos Kaukazo respublikoje nušautas Ingušijos opozicionierius Makšaripas Auševas

Kabardos-Balkarijos respublikoje (KBR) nužudytas žinomas kaimyninės Ingušijos opozicionierius, Rusijos žmogaus teisių įgaliotinio biuro ekspertų tarybos narys Makšaripas Auševas.

Tai dar vienas kruvinas išpuolis Rusijos Šiaurės Kaukazo regione, kuris darosi vis nestabilesnis.

„Makšaripas nužudytas gretimoje Kabardos–Balkarijos respublikoje, Nalčike, jo automobilis buvo apšaudytas“, – sekmadienį pranešė vienas Ingušijos opozicijos lyderių Magomedas Chazbijevas.

Pasak jo, užpuolikai apšaudė važiuojantį automobilį, kurį vairavo M.Auševas. „Nuo patirtų sužeidimų jis mirė“, – sakė M.Chazbijevas.

M.Auševas, buvęs tinklalapio Ingušetija.org savininkas, griežtai kritikuodavo korupciją, klestėjusią valdant buvusiam Ingušijos prezidentui Muratui Ziazikovui, kurį Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pernai atleido.

Kremliaus į jo vietą paskirtas Junus–Bekas Jevkurovas yra pažadėjęs išvaduoti respubliką nuo išsikerojusio kyšininkavimo. Jį rėmė M.Auševas ir kitas vietos opozicijos lyderis.

Pats J.–B.Jevkurovas birželį irgi buvo tapęs išpuolio, per kurį buvo susprogdinta bomba, taikiniu.
Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros Kabardos– Balkarijos tyrimų valdyba patvirtino opozicionieriaus žūtį. „Iškelta baudžiamoji byla. Įvykio vietoje dirba tyrimo operatyvinė grupė“, – sakė Tyrimų komiteto atstovas.

Savo ruožtu, šaltinis KBR teisėsaugos institucijose pranešė, kad pasikėsinimas į Ingušijos opozicionierių buvo įvykdytas apie 9 val. 30 min. sekmadienį KBR Čegemo rajono Nartano gyvenvietėje.

„Juodos spalvos automobilis VAZ buvo apšaudytas Kaukazo federaliniame kelyje. Per apšaudymą M.Auševas, kuris vairavo automobilį, žuvo vietoje, o automobilio keleivė buvo sužeista. Ji paguldyta į ligoninę“, – sakė šaltinis.

Ingušijoje ir kaimyninėje Čečėnijoje, kurios promaskvietiška valdžia kovoja su niekaip nesiliaujančiu islamistų sukilimu, dažnai įvykdomi mirtini išpuoliai prieš miliciją ir kitus vyriausybės pareigūnus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius