Rusijos komunistų lyderis neabejoja, kad Lukašenka bus išrinktas prezidentu per pirmąjį rinkimų ratą

Rusijos Federacijos komunistų partijos (RFKP) vadovas Genadijus Ziuganovas patenkintas savo vienos dienos darbo kelione į Minską.
Aliaksandas Lukašenka
Aliaksandas Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien beveik tris valandas su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka aptarinėjome įvairius klausimus apie santykių tarp mūsų šalių plėtrą, dabartinę padėtį ir būsimą sąjunginės valstybės plėtrą“, – agentūrai „Interfax“ telefonu iš Minsko kalbėjo G.Ziuganovas.

Jis pažymėjo, kad vykdamas į Minską neturėjo tikslo paremti A.Lukašenkos kandidatūrą per gruodį vyksiančius prezidento rinkimus Baltarusijoje.

„Neturiu teisės ir neketinau kištis į Baltarusijos vidaus politiką, norėjau tiktai išsiaiškinti kai kuriuos Rusijos ir Baltarusijos dvišalių santykių ir sąjunginės valstybės plėtros klausimus, kurie, kaip žinome, paskutiniu metu šiek tiek susikomplikavo“, – pažymėjo G.Ziuganovas.

Jis taip pat nurodė, kad įvyko jo beveik dviejų valandų trukmės susitikimas su Baltarusijos parlamentarais, visų frakcijų atstovais.

Jis sakė asmeniškai įsitikinęs kiek daug žmonių remia A.Lukašenkos kandidatūrą prezidento rinkimuose.

„Neturiu jokių abejonių, kad jis laimės pirmajame rinkimų rate. Turėjau galimybę įsitikinti, kiek daug žmonių remia dabartinį Baltarusijos kursą, kurio laikosi šios šalies prezidentas“, – sakė G.Ziuganovas.

Politikas pažymėjo, kad „iš tiesų Baltarusijos plėtros pasiekimai palieka labai didelį įspūdį ir paprastų žmonių gyvenimo lygis čia aukštesnis nei vidutiniškai Rusijoje, o korupcija – daug kartų mažesnė“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius