Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 27 /2016 07 28

Rusijos muitininkų vadovas – įtariamas vagis, jis jau išlėkė iš posto

Įkliuvo Rusijos federalinės muitinės tarnybos vadovas Andrejus Beljaninovas. Jo namuose rasta didžiulė suma grynųjų. Kaip skelbia „The Moscow Times“, įtariama, kad šiuos pinigus biurokratas susirinko iš kyšių. Jis jau pasitraukė iš pareigų.
Andrejus Beljaninovas
Andrejus Beljaninovas / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Korupcija

Prabangiame A.Beljaninovo name prie Maskvos aptikta pinigų įvairia, ne tik rusiška valiuta – 400 tūkst. JAV dolerių (363 tūkst. eurų), 300 tūkst. eurų ir 10 milijonų Rusijos rublių (138 tūkst. eurų).

„Tikriname, kaip pas muitinės tarnybos vadovą atsirado šie pinigai, siekiame nustatyti jų kilmę“, – teigė naujienų agentūros TASS šaltinis teisėsaugoje.

Pinigai buvo suslėpti batų dėžėse, o pats A.Beljaninovas tikino, kad tai jo šeimos santaupos.

Krata buvo atlikta ir buvusio A.Beljaninovo patarėjo verslininko Sergejaus Lobanovo namuose, o reidai siejami su baudžiamuoju tyrimu dėl Sankt Peterburgo verslininko Dmitrijaus Michalčenkos veiklos.

„Twitter“ nuotr./Andrejaus Beljaninovo namuose aptikti grynieji
„Twitter“ nuotr./Andrejaus Beljaninovo namuose aptikti grynieji

D.Michalčenka, kurio turtas vertinamas 18 mlrd. rublių (248 mln. eurų), šių metų kovą buvo sulaikytas dėl kaltinimų kontrabanda. Jis su partneriais 2015 metais neteisėtai gabeno iš ES į Rusiją prabangų konjaką „Courvoisier 1912“. Brangūs gėrimai dokumentuose figūravo kaip klijai.

Dmitrijus Michalčenka su partneriais 2015 metais gabeno iš ES į Rusiją prabangų konjaką „Courvoisier 1912“.

O šio verslininko byla savo ruožtu siejama su kultūros viceministro Grigorijaus Pirumovo areštu – politikas kaltinimas korupcija ir valstybės turto pasisavinimu.

Ketvirtadienį pranešta, kad A.Beljaninovas jau buvo priverstas parašyti atsistatydinimo pareiškimą.

Susikompromitavusį valdininką pakeis ligšiolinis prezidento atstovas Šiaurės Vakarų federalinėje apygardoje Vladimiras Bulavimas.

Savo ruožtu šį pareigūną keičia Nikolajus Cukanovas, kuris iki šiol ėjo Kaliningrado srities gubernatoriaus pareigas. Vietoj N.Cukanovo šį postą laikinai užims Jevgenijus Ziničevas, kuris dirbo Kaliningrado srities Federalinės saugumo tarnybos regioniniam padaliniui, – jėgos struktūrų atstovas.

Tiesa, televizija „Dožd“ skelbia, kad A.Beljaninovas iš Federalinės muitinės tarnybos vadovo pareigų atsistatydino dar prieš pusmetį, tačiau turi toliau užimti šį postą, kol jam ieškoma „nauja garbinga pozicija“. Tačiau Kremlius tikina nieko nežinąs apie jo atsistatydinimą.

Rusijos vyriausybė pastaraisiais metais vykdo demonstratyvią kovą su korupcija, o A.Beljaninovas – bene aukščiausio rango tokios medžioklės auka. Per pastaruosius metus dėl įtarimų korupcija buvo sulaikyti trijų Rusijos regionų gubernatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius