Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos neonaciai išsiuntinėjo savo pasirinktų aukų „mirties sąrašą“

Viena Rusijos neonacių grupuotė išsiuntinėjo „mirties sąrašą“, į kurį įtraukti šiemet planuojamų nužudyti garsių žmogaus teisių aktyvistų ir žurnalistų vardai, ketvirtadienį pranešė viena iš šį sąrašą gavusių aktyvisčių.

Maskvoje įsikūrusios žmogaus teisių organizacijos „SOVA Centre“ direktorė Galina Koževnikova sakė naujienų agentūrai AFP sekmadienį gavusi elektroninį laišką su ilgu ketinamų nužudyti mokslininkų, aktyvistų ir žurnalistų sąrašu.

„Jie sakė, kad ketina nužudyti mane ir mano bendradarbius dėl mūsų atliekamo darbo“,  – aiškino ji. Aktyvistė pridūrė, kad žinutė buvo pasirašyta BTO pasivadinusios neonacių grupuotės vardu.

Rusijos ultranacionalistai, kuriuos erzina žmogaus teisių darbuotojų pastangos apginti etnines mažumas, dažnai grasina aktyvistams savo tinklalapiuose.

„Mano vardas jau anksčiau buvo įtrauktas tokiuose internete paskelbtuose sąrašuose. Pernai jie netgi paskelbė mano adresą, – pasakojo G.Koževnikova. – Tačiau tokio laiško dar nesu gavusi“.

Šis incidentas į dienos šviesą išniro po keleto rezonansinių žurnalistų ir aktyvistų nužudymų, kurie sukrėtė Rusijos žmogaus teisių gynėjų bendruomenę ir sukėlė Kremliaus pasipiktinimą.

Praeitą mėnesį Maskvos centre po vienos spaudos konferencijos vidury dienos buvo nušautas garsus Rusijos žmogaus teisių gynėjas – 34 metų teisininkas Stanislavas Markelovas, taip pat 25 metų žurnalistė Anastasija Baburova.

Praėjusių metų lapkritį Rusijos žurnalistas Michailas Beketovas buvo žiauriai sumuštas prie savo namų viename Maskvos priemiestyje ir paliktas komos būklėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius