Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos opozicija tikisi, kad naujas mitingas bus didesnis nei ankstesnis

Opozicija, šiuo metu su Maskvos valdžia derinanti mitingą gruodžio 24 dieną, tikisi sukviesti į jį dar daugiau žmonų nei buvo Bolotnajos aikštėje gruodžio 10 dieną.
Mitingas Maskvoje, Bolotnaja aikštėje
Mitingas Maskvoje, Bolotnaja aikštėje / „Scanpix“ nuotr.

„Po pirmosios akcijos valdžia, sprendžiant iš visko, neatsižvelgė į mūsų reikalavimus, ir dabar mūsų pagrindinis tikslas – išvesti į Vasilijaus nuokalnę mažiausiai tiek pat žmonių, kiek buvo Bolotnajos aikštėje, ar dar daugiau“, – po mitingo organizacinio komiteto posėdžio antradienį agentūrai „Interfax“ sakė Liaudies laisvės partijos (PARNAS) vienas pirmininkų Vladimiras Ryžkovas.

Drauge jis pažymėjo, kad „į Bolotnajos aikštę susirinko mažiausiai 100 tūkst. žmonių“.

„Ir tai net ne mūsų vertinimas, kurį valdžia gali pripažinti neobjektyviu. Šį skaičių man pasakė keli teisėsaugos institucijų atstovai, žinoma, paprašę nenurodyti jų pavardžių“, – pabrėžė V.Ryžkovas.

Vakar opozicijos atstovai Maskvos merijai padavė pranešimą apie šeštadienį, gruodžio 24 dieną, rengiamą protesto mitingą prieš įvykusių parlamento rinkimų pažeidimus.

„Mes padavėme Maskvos vyriausybei pranešimą apie gruodžio 24 dieną keliose didelėse miesto gatvėse rengiamą mitingą, kuriame dalyvaus maždaug 50 tūkst. žmonių“, – pranešė judėjimo „Solidarumas“ politinės tarybos narė Nadežda Mitiuškina. Ji atsisakė pasakyti konkrečią vietą, „kad valdžia negalėtų inkriminuoti mums raginimo ateiti į akciją, kuri dar nesuderinta“.

Praėjusį savaitgalį per Rusiją nusirito opozicijos, nesutinkančios su gruodžio 4 dieną Rusijos Valstybės Dūmos rinkimų organizavimo sąlygomis ir rezultatais, taip pat su klastojimais rinkimuose. Didžiausias mitingas įvyko gruodžio 10 dieną Bolotnajos aikštėje Maskvoje. Jis buvo suderintas su vadžia. Į jį, tik policijos oficialiais duomenimis, atėjo 25 tūkst. žmonių.

Organizatoriai nurodė, kad buvo nuo 40 tūkst. iki 100 tūkst. dalyvių. Žmonės buvo užpildę visą aikštę ir jos prieigas. Opozicija pareikalavo surengti naujus parlamento rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius