Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos oro desanto kariuomenės vadas Šamanovas pateko į sunkią avariją

Rusijos oro desanto kariuomenės vadas generolas leitenantas Vladimiras Šamanovas pateko į automobilių katastrofą, o jo vairuotojas žuvo.
Rusijos aviacijos parodos akimirkos
Rusijos aviacijos parodos akimirkos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos gynybos ministerijos spaudos tarnybos ir informacijos valdybos duomenimis, šeštadienio rytą Tulos srityje susidūrė automobilis MAZ ir tarnybinis automobilis BMW, kuriame buvo oro desanto kariuomenės vadas V.Šamanovas ir einantis ODK 106–osios divizijos vado pareigas Aleksejus Naumecas.

V.Šamanovas patyrė vidutinio sunkumo rankų ir kojų sužeidimą ir buvo nuvežtas i Maskvos N.Burdenkos ligoninę, kur jį aplankė premjeras Vladimiras Putinas. A.Naumeco būklė sunkesnė, jis paguldytas į reanimacijos skyrių.

„Kariuomenės vadas neprarado sąmonės, – sakė agentūrai “Interfax„ 106–osios oro desanto divizijos atstovas. – Jo sužeidimai vidutinio sunkumo – jis patyrė galvos smegenų sukrėtimą, sužeista jo ranka ir koja“.

Sudaužytame automobilyje taip pat buvo karininkams pavedimams pulkininkas Olegas Černousas, kuriam sulaužytos abi kojos.

Kaip patikslino Gynybos ministerijos spaudos tarnybos atstovai, Valstybinės saugaus eismo keliuose inspekcijos pirminiais duomenimis, avarijos kaltininkas yra MAZ vairuotojas, kuris išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą. Jam pateiktas kaltinimas Kelių eismo taisyklių pažeidimu, sukėlusiu dėl neatsargumo žmogaus mirtį.

Sunkvežimį vairavo Tadžikistano pilietis Dovlatšas Elbigijevas. Šiuo metu jis yra Tulos miesto laikinojo sulaikymo izoliatoriuje.

Rusijos gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas pareiškė įsitikinimą, kad V.Šamanovas, nors ir buvo sužeistas, liks savo poste.

„Šamanovas tvirtas vyras, esu tikras, kad pasveiks ir toliau vadovaus oro desanto kariuomenei“, – sakė „Interfax“ ministras.

Generolas Šamanovas pagarsėjo per 1999 metų Čečėnijos kampaniją, kai buvo paskirtas 58–osios Šiaurės Kaukazo kartinės apygardos vadu. Tada jis vadovavo kovos su vahabitais operacijai Dagestane.

Vėliau, jau kaip Šiaurės Kaukazo jungtinės federalinių pajėgų grupuotės Vakarų krypties vadas vadovavo Čečėnijos Ačchoj Martano ir Urus Martano rajonų, taip pat Grozno paėmimo operacijai.

2000 metė rugpjūtį pareiškė, kad ketina eiti į didžiąją politiką ir jau sausio 6 dieną buvo išrinktas Uljanovsko srities gubernatoriumi.

2004 metų lapkritį buvo paskirtas Rusijos vyriausybės pirmininko padėjėju, po to atsisakė administracijos vadovo pareigų ir atšaukė savo kandidatūrą rinkimuose, paskirtuose gruodžio 5 dieną.

2006 metų kovą V.Šamanovas sugrįžo į tikrąją karinę tarnybą ir užėmė Rusijos vyriausybės pirmininko pavaduotojo postą.

2008 metų rugpjūtį generolas vadovavo Rusijos karinei grupuotei Abchazijoje, kuri jam vadovaujant įveikė Gruzijos kariuomenę per operaciją Kodorio tarpukalnėje.

Nuo 2009 metų gegužės generolas leitenantas V.Šamanovas yra Rusijos oro desanto kariuomenės vadas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius