Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos pareiškimą, kad tai ji nukovė IS atstovą spaudai, JAV vadina juokingu

Rusija trečiadienį paskelbė, kad per jos surengtą antskrydį Sirijoje buvo nukautas „Islamo valstybės“ atstovu spaudai ir vienu aukščiausių šios džihadistų organizacijos vadų vadinamas Mohammadas Abu Mohamedas al Adnani. Tačiau JAV pareigūnas tokį pareiškimą pavadino juokingu.
Mohammadas Abu Mohamedas al Adnani
Mohammadas Abu Mohamedas al Adnani / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos Gynybos ministerija žinią apie A.M.al Adnani pranešė „Facebook“ tinkle. Žinutėje paskelbta, kad šis teroristas buvo vienas iš maždaug 40-ies IS kovotojų, kurie mirė per Rusijos bombonešio ataką Alepo provincijoje.

Tačiau JAV gynybos pareigūnai tokias Rusijos pagyras sukritikavo. „Rusijos pareiškimas yra juokingas“, – „Reuters“ naujienų agentūrai sakė vienas JAV gynybos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo pavardės.

CNN taip pat cituoja anonimu norėjusį likti JAV gynybos pareigūną, kad Rusijos pagyros „būtų juokingos, jeigu ne labai reali humanitarinė žala, kurią Rusija yra padariusi“. „Mes laikomės savo antradienį paskelbto pareiškimo. Mes vykdėme antskrydį, kurio taikinys buvo A.M.al Adnani. Vertiname tos atakos rezultatus“, – CNN sakė pareigūnas.

Antradienį IS patys pranešė apie A.M.al Adnani mirtį. Jis yra vienas aukščiausių IS narių, kuriuos yra pavykę nukauti. A.M.al Adnani buvo vienas pagrindinių IS lyderio Abu Bakr al Baghdadi padėjėjų ir buvo manoma, kad jis taptų nauju džihadistų organizacijos vadovu, jeigu dabartiniam kas nors nutiktų.

IS naujienų agentūra „Amaq“ paskelbė, kad A.M.al Adnani „žuvo kaip kankinys, kai prižiūrėjo operacijas, turinčias atremti kariuomenės puolimą prieš Alepą“. Grupuotė pažadėjo atkeršyti už jo mirtį.

Pentagono atstovas Peteris Cookas sakė, kad A.M.al Adnani „atliko ISIL (IS) išorės operacijų pagrindinio architekto vaidmenį ir buvo ISIL vyriausiasis atstovas“.

„Jis koordinavo ISIL kovotojų judėjimą, tiesiogiai skatino „vienišų vilkų“ atakas prieš civilius ir kariuomenės narius, taip pat aktyviai verbavo naujus ISIL narius“, aiškino P.Cookas.

Už A.M.al Adnani galvą Jungtinės Valstijos buvo paskyrusios 5 mln. dolerių premiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius