-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos parlamentas už chuliganizmą lėktuve siūlo sodinti 7 metams

Valdančiosios „Vieningosios Rusijos“ deputatai pasiūlė duoti už chuliganizmą lėktuvuose ir traukiniuose iki septynerių metų laisvės atėmimo. Trečiadienį jie pateikė Baudžiamojo kodekso, kuris dabar nenumato atskiros bausmės už tokius nusižengimus, pataisų projektą.
Orlaivis
Orlaivis / aerlingus.com nuotr.

Vienas įstatymo projekto autorių, Valstybės dūmos atitinkamo komiteto pirmininkas Pavelas Krašeninikovas aiškina siūlymą tuo, kad chuliganai viešajame transporte yra pavojingesni už įprastinius chuliganus.

„Girtas žmogus lėktuve, jeigu jis tik keikiasi, – tai smulkus chuliganizmas, o jeigu jis sukėlė skandalą ir peštynes, tai jau kriminalinis nusikaltimas“, – sakė deputatas.

„Viena- daryti tai autobusų stotelėje, kita – padidinto pavojaus šaltinyje, kur jis sukelia pavojų ne tik sau, bet ir visiems, kurie toje transporto priemonėje yra“, pažymėjo jis.

Dabar Rusijoje už smulkų chuliganizmą baudžiama administraciniu areštu iki 15 parų arba nuobauda iki 3 tūkst. rublių, o iki septynerių metų pagal baudžiamąjį straipsnį gauna organizuotos chuliganų grupės arba tie, kurie priešinasi valdžios atstovams. Kaip alternatyvą įkalinimui įstatymo projektas numato nuobaudą nuo 500 tūkst. iki 1 mln. rublių (nuo 43 tūkst. iki 87 tūkst. litų) .

Pasak vieno įstatymo projekto autorių Vladimiro Gruzdevo, bausmės padidinimu siekiama atgrasyti įstatymus žinančius žmones nuo chuliganizmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius