Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjeras Riazanės srityje gesino gaisrus kaip lėktuvo Be-200 antrasis lakūnas

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas antradienį dalyvavo gesinant miškų gaisrus Riazanės srityje iš priešgaisrinio lėktuvo-amfibijos Be-200.
Rusijos premjeras Riazanės srityje gesino gaisrus kaip lėktuvo Be-200 antrasis lakūnas.
Rusijos premjeras Riazanės srityje gesino gaisrus kaip lėktuvo Be-200 antrasis lakūnas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybės vadovas per pusantros valandos skrydį lėktuvo kabinoje sėdėjo antrojo lakūno vietoje ir valdė prietaisus, kuriais buvo imamas vanduo iš Okos upės ir pilamas ant degančių miškų Riazanės apylinkėse.

Iš viso lėktuvas du kartus paėmė iš upės po 12 tonų vandens ir išpylė jį ant gaisrų židinių. Šie du miškų gaisrų židiniai buvo užgesinti.

Lėktuvas Be-200, įeinantis į Nepaprastųjų situacijų ministerijos priešgaisrinę aviacijos grupuotę, kuri dirba Riazanės srityje, bazuojasi Diagilevo kariniame aerodrome netoli Riazanės.

Į šį aerodromą iš Maskvos atskrido vyriausybės vadovo lėktuvas, iš kurio V.Putinas iš karto persėdo Be-200.

Pirmiausia premjeras atsisėdo lėktuvo salone prie termovizoriaus, per kurį žvalgomi ir kontroliuojami miškų gaisrai. Skrydyje V.Putiną lydėjo NSM vadovas Sergejus Šoigu ir Riazanės srities gubernatorius Olegas Kovaliovas.

Netrukus po pakilimo vyriausybės vadovas, netikėtai jį lydintiems asmenims ir net lakūnams, atėjo į kabiną ir atsisėdo į antrojo lakūno vietą. Būtiną trumpą instruktažą premjerui padarė NSM aviacijos valdybos viršininkas, lakūnas Rafailis Zakirovas.

Lėktuvas nusileido į upę ir nesustodamas per 11 sekundžių paėmė 12 tonų vandens bei vėl pakilo į orą. Po kelių minučių orlaivis jau atskrido prie vieno gaisrų.

Lėktuvo nutaikymo į taikinį sistema panaši į tą, kuri yra strateginiuose bombonešiuose Tu-60, paaiškino S.Šoigu. Be to, padeda termovizorius: pro iliuminatorių degantis miškas atrodo kaip vienas didelis dūmų debesis, o termovizoriuje gerai matyti šviečiantys taškai - gaisro židiniai.

Be-200 nusileido kiek įmanoma žemiau ir sukdamasis išpylė vandenį į ugnį, po to vėl pakilo aukštyn.

Skrydžio metu V.Purtinas taip pat stebėjo antrojo lėktuvo Be-200, kuris taip pat gesino gaisrus, veiksmus.

Skrydžiui pasibaigus premjeras padėkojo lakūnams ir iš aerodromo nuvyko į Kriušos gyvenvietę, kuri smarkiai nukentėjo nuo miško gaisro liepos pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius