-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas ragina nesitaikstyti su rusakalbių „nepiliečių“ statusu Latvijoje ir Estijoje

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas savo naujame straipsnyje pareiškė, jog Maskva „kuo ryžtingiausiai“ sieks, kad Latvijos ir Estijos vyriausybės įgyvendintų tarptautinių organizacijų rekomendacijas dėl tautinių mažumų teisių užtikrinimo.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Septintame ir paskutiniame savo rinkimų kampanijos straipsnyje, kurį paskelbė dienraštis „Moskovskije novosti“, V.Putinas pažymėjo, kad pagarba šaliai iš dalies priklauso nuo to, kaip ji sugeba apginti savo piliečių ir tėvynainių teises užsienyje.

Pasak premjero, „svarbu niekada neužmiršti apie milijonų tėvynainių, gyvenančių kitose šalyse, interesus“, taip pat Rusijos piliečių, išvykstančių į užsienį dirbti arba poilsiauti.

„Kuo ryžtingiausiai sieksime, kad Latvijos ir Estijos valdžia vykdytų daugelį autoritetingų tarptautinių organizacijų rekomendacijų dėl visuotinai priimamų nacionalinių mažumų teisių užtikrinimo. Su gėdingo „nepiliečių“ statuso egzistavimu taikstytis negalima“, – rašo V.Putinas.

„Ir kaip galima taikstytis su tuo, jog kas šeštas Latvijos ir kas tryliktas Estijos gyventojas, būdamas „nepilietis“, yra netekęs esminių politinių, rinkimų ir socialinių bei ekonominių teisių, galimybės laisvai vartoti rusų kalbą?“ – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie referendumą dėl antrosios valstybinės kalbos statuso suteikimą rusų kalbai, kuris neseniai buvo surengtas Latvijoje, V.Putinas, pareiškė, kad šis balsavimas tarptautinei bendruomenei akivaizdžiai pademonstravo „problemos opumą“.

„Juk dalyvauti referendume vėl neleido daugiau nei 300 tūkst. „nepiliečių“. Ir į jokius vartus netelpa Latvijos CRK (Centrinės rinkimų komisijos) atsisakymas suteikti Rusijos visuomenės rūmų delegacijai stebėtojų statusą per šį referendumą, – piktinosi Rusijos lyderis. – Na, o tarptautinės organizacijos, atsakingos už visuotinai priimamų demokratinių standartų laikymąsi tylėjo tarsi vandens į burną prisisėmusios.“

V.Putinas, kuris per sekmadienį vyksiančius Rusijos prezidento rinkimus tikisi grįžti į Kremlių, savo straipsnyje pabrėžė, kad šalies UTM ir visos diplomatinės bei konsulinės atstovybės privalo „apskritą parą teikti realia pagalbą, palaikant tėvynainius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius