Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos prezidentas galės siųsti karines pajėgas į užsienį be Federacijos Tarybos sutikimo

Rusijos Federacijos Tarybos pirmininkas Sergejus Mironovas pareiškė, kad aukštieji parlamento rūmai gruodžio 16 dieną balsuos už tai, kad prezidentui būtų leista naudoti karines pajėgas užsienyje be parlamento pritarimo.
Rusijos prezidentas dabar galės pats nuspręsti, kur ir kada pasiųsti kariuomenę.
Rusijos prezidentas dabar galės pats nuspręsti, kur ir kada pasiųsti kariuomenę. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Karas

„Gruodžio 16 dieną aukštųjų rūmų posėdyje mes nagrinėsime valstybės vadovo kreipimąsi, nusiųstą Federacijos tarybai, ir suteiksime Rusijos Federacijos prezidentui bei ginkluotojų pajėgų vadui teisę naudoti jas užsienyje“, – trečiadienį žurnalistams pareiškė S.Mironovas.

Jis paaiškino, kad po to, kai Federacijos Taryba suteiks tokią galimybę, valstybės vadovas, kai iškils tokia būtinybė, galės „kiekvieną kartą nesikreipdamas su tokiu prašymu į Federacijos Tarybą“, pasiųsti Rusijos karinį kontingentą už šalies ribų.

Pirmininkas priminė, kad pagal Rusijos Federacijos konstituciją, karo ir taikos klausimai bei karių pasiuntimas vykdyti operatyvinių ir karinių užduočių yra Federacijos Tarybos išimtinė teisė.

S.Mironovas patikslino, kad anksčiau senatoriai atitinkamus pakeitimus padarė dabartiniame „Gynybos“ įstatyme, suteikiančiame teisę Rusijos prezidentui panaudoti ginkluotąsias pajėgas užsienyje, jeigu kyla grėsmė Rusijos piliečiams, šalies teritoriniam vientisumui, taip pat piratų išpuoliams atremti ir kitais atvejais.

„Dabar prezidentui kiekvieną kartą nereikės kreiptis į mus. Tokia pozicija užtikrins slaptumo režimą ir netikėtumo efektą“, – pabrėžė S.Mironovas.

Jis pastebėjo, kad tokius klausimus Federacijos Taryba svarstydavo „uždaruose posėdžiuose, tačiau informacija vis tiek patekdavo į viešumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius