Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos prezidentas Medvedevas paskraidė naikintuvu Su-34 (nuotraukos)

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad būtina modernizuoti šalies armiją ir pusvalandį skraidė naikintuvu Su-34, rašo savo naujienų svetainėje BBC.
Pavadinimas
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per apsilankymą Rusijos karinių oro pajėgų Kubinkos aviacijos bazėje Rusijos lyderis po instruktažo, atliekamo prieš skrydį, ir medicinos patikrinimo įlipo į naikintuvo kabiną. Per skrydį jam buvo parodyta, kaip orlaivis atakuoja, taip pat kai kurios pilotavimo figūros.

„Nuostabus pojūtis. Jo negalima perteikti žodžiais“, – sakė D.Medvedevas lakūnams, kai naikintuvas nutūpė.

Ankstesnis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas taip pat kartais pasirodydavo prieš kameras apsuptas karinių pareigūnų ir net skrido viršgarsiniu naikintuvu.

Lankydamasis Kubinkoje D.Medvedevas vėl pabrėžė, jog pritaria nuomonei, kad reikia pirkti naujos technikos, o ne remontuoti seną.

„Daug ką mums dar reikės padaryti, – pažymėjo prezidentas. – Žinoma, svarbu keisti lėktuvų parką. Panaudodami sutaupytas lėšas mes jau šiais metais galėsime įsigyti papildomai 24 orlaivius“.

D.Medvedevas apsilankė KOP bazėje likus kelioms dienoms iki savo pirmojo susitikimo su JAV prezidentu Baracku Obama. JAV ir Rusijos lyderiai susitiks Londone per Didžiojo dvidešimtuko susitikimą.

Atėjus į valdžią B.Obamai Maskva ir Vašingtonas ėmė kalbėti, kad būtina „perkrauti“ dvišalius santykius, kurie smarkiai pašlijo valdant prezidentams George`ui W.Bushui ir V.Putinui.

Pagrindinės tokio atšalimo priežastys, kaip manoma, buvo Gruzijos ir Rusijos karas dėl nuo Tbilisio norinčios atsiskirti Pietų Osetijos, Vašingtono ketinimas dislokuoti Rytų Europoje naujos priešraketinės gynybos dalis ir buvusios Sovietų Sąjungos šalių stojimo į NATO problema.

Viena svarbiausių temų per Amerikos ir Rusijos lyderių derybas balandį bus kariniai klausimai.

Šeštadienį Rusijos prezidento padėjėjas Sergejus Prichodka pranešė žurnalistams, kad B.Obama ir D.Medvedevas gali susitarti dėl naujo susitarimo, kuris pakeis Puolamosios ginkluotės mažinimo sutartį, parengimo grafiko.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius