Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rusijos prezidento patarėjas Sergejus Glazjevas ragina Viktorą Janukovyčių susidoroti su opozicija

Rusijos prezidento patarėjas Sergejus Glazjevas įsitikinęs, jog Ukrainoje vyksta šliaužiantis perversmas. Tai jis pareiškė duodamas interviu Rusijos dujų giganto „Gazprom“ korporatyviniam žurnalui.
Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui siūlo susidoroti su opozicija. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

S.Glazjevas mano, kad tolesnė įvykių eiga priklausys nuo Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus. „Jis yra Konstitucijos, saugumo ir Ukrainos vientisumo garantas, todėl neturi pasirinkimo. Arba jis gina Ukrainos valstybingumą ir numalšina sukilimą, išprovokuotą ir finansuojamą išorės jėgų, arba rizikuoja prarasti valdžią ir tuomet Ukrainos laukia vis didėjantis chaosas ir vidinis konfliktas“, – pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas.

Arba jis gina Ukrainos valstybingumą ir numalšina sukilimą, išprovokuotą ir finansuojamą išorės jėgų, arba rizikuoja prarasti valdžią.

Šis interviu dar neišspausdintas, jį galima rasti žurnalo vyriausiojo redaktoriaus Sergejaus Pravosudovo tinklalapyje. Nurodoma, jog interviu bus paskelbtas pirmajame šių metų žurnalo numeryje.

S.Glazjevas anksčiau ne kartą kritikavo Ukrainos vadovybę, kuri ėjo eurointegracijos keliu, ir kvietė Kijevą verčiau prisijungti prie Rusijos kuriamos Muitų sąjungos. Po V.Janukovyčiaus atsisakymo Vilniuje pasirašyti Asociacijos sutartį su ES Ukrainoje kilusius eurointegracijos šalininkų protestus S.Glazjevas yra pavadinęs „eurošizofrenija“.

Rusijos prezidentas V.Putinas prieš kelias dienas yra pareiškęs, kad Rusija nesikiš į Ukrainos vidaus reikalus. „Aš manau, kad ukrainiečiai patys sugebės išsiaiškinti“, – pareiškė Rusijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius