Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 02 /14:30

Rusijos prokuratūra pasiūlė įkalinti Ukrainos pilotę Nadiją Savčenko 23 metams

Rusijos generalinė prokuratūra pasiūlė įkalinti ukrainietę Nadiją Savčenko 23 metams, skelbia meduza.io.
Nadia Savčenko
Nadija Savčenko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusija kaltina Ukrainos karinių oro pajėgų pilotę N.Savčenko prisidėjus prie Rusijos visuomeninio transliuotojo VGTRK žurnalistų Igorio Korneliuko ir Antono Vološino žūties per apšaudymą 2014 metų birželio 17 dieną Ukrainos Luhansko srityje.

„Aš esu karo belaisvė ir įkaitė, kuri buvo pagrobta“, – N.Savčenko sakė savo paskutinėje kalboje teisme, papasakodama, kad rytinėje Ukrainoje ją pagrobę separatistų sukilėliai jai sakė, jog perduos ją Rusijai.

Ukrainietė, būdama vieno Ukrainos bataliono savanore, kaltinama tą dieną stebėjusi šiuos du žurnalistus ir koregavusi artilerijos ugnį, perduodama batalionui 9 civilių buvimo vietą. Tarp jų buvo ir trys žurnalistai, kurie filmavo kontrolės postą. Prokurorai taip pat ją kaltina nelegaliu Rusijos sienos kirtimu.

Jau beveik pusantrų metų N.Savčenko išbuvo areštinėje Rusijoje. Protestuodama prieš areštą ji buvo paskelbusi bado streiką, kuris truko ilgiau kaip 80 dienų. 

Ukrainietės teigimu, jei ji nebus perduota savo šalies teisėsaugai, ji paskelbs „sausąjį“ bado streiką, kurio metu atsisakys ne tik jai siūlomo maisto, bet ir vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius