Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos rinkimų pažeidimus užfiksavęs žurnalistas buvo sulaikytas

Sankt Peterburge įsikūrusio naujienų portalo fontanka.ru korespondentas Denisas Korotkovas buvo sulaikytas dėl to, kad pademonstravo galimybę balsuoti Rusijos Valstybės Dūmos rinkimuose ne vieną kartą.
Lietuvos rusai balsuoja rinkimuose į Valstybės Dūmą
Lietuvos rusai balsuoja rinkimuose į Valstybės Dūmą / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Rusija Rinkimai

D.Korotkovas rinkimų dieną ėjo į apygardas ir filmavo balsų klastojimo techniką, vadinamą „karuseliniu balsavimu“. Žmonės, sutikę dalyvauti šiame eksperimente turėjo nufotografuoti biuletenį, kuriame pažymėta „Vieningosios Rusijos“ partija.

Žurnalistui pavyko balsuoti kelis kartus tam tikrose apygardose po to, kai parodydavo specialų lipduką, įklijuotą jo pase. Išplatinus D.Korotkovo filmuotą medžiagą, ja susidomėjo Rusijos teisėsauga.

Tiesa, pareigūnus sudomino ne pati „karuselinio balsavimo“ praktika, o žurnalisto veikla. Joks kitas asmuo dėl rinkimų pažeidimų kol kas nėra sulaikytas.

Rugsėjo 18 dieną vykusiuose rinkimuose pergalę šventė Kremliui palanki „Vieningosios Rusijos“ partija, kuri užsitikrino Dūmoje konstitucinę daugumą.

Rusijos centrinės rinkimų komisijos vadovė Ela Pamfilova skelbė, kad rinkimai buvo „atviri ir skaidrūs“, tačiau pripažino, kad nepadaryta viskas, jog būtų susigrąžintas piliečių pasitikėjimas.

Nepriklausomi rinkimų stebėtojai pabrėžė, kad rinkimai tikrai nebuvo laisvi ir skaidrūs, o pažeidimus buvo galima skaičiuoti ne dešimtimis, o šimtais.

Dėl rinkimų tvarkos pažeidimų pradėta 30 bylų. Devyniose balsavimo vietose rinkimų rezultatai dėl masinių pažeidimų yra panaikinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius